Zastavte tendr na Temelín, žádala Areva. Neuspěla

24.01.2013 20:16

Francouzská firma Areva nevzdává svůj boj o Temelín. Znovu požádala Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) o pozastavení tendru na dostavbu jihočeské jaderné elektrárny. Jak ve čtvrtek uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj, úřad však firmě, která byla ze soutěže vyloučena loni v říjnu, nevyhověl a její návrh zamítl.

Zastavte tendr na Temelín, žádala Areva. Neuspěla
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

V platnosti stále ale zůstává předběžné opatření z loňského listopadu, kvůli kterému ČEZ nemůže s vítězem tendru uzavřít smlouvu. ČEZ ale může pokračovat v posuzování nabídek japonsko-amerického Westinghousu a česko-ruského Konsorcia MIR.1200.

Areva se na ÚOHS brání svému vyloučení z tendru. "Meritorní řízení týkající se uvedené veřejné zakázky stále probíhá," uvedl dále Rafaj. ČEZ loni v říjnu firmu vyřadil pro porušení zákonných podmínek tendru, elektrárenský gigant je však blíže neupřesnil. Premiér Petr Nečas však naznačil, že Areva neuvedla požadovanou fixní cenu.

„Areva byla poněkud překvapena, že ÚOHS žádost zamítl, neboť úřad se fakticky neseznámil se skutkovým stavem," reagovala francouzská společnost v tiskovém prohlášení na dnešní rozhodnutí antimonopolního úřadu. Zároveň oznámila, že zvažuje další kroky, jejich povahu ale neupřesnila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…