Zástupci ministerstva vnitra vysvětlí Břeclavanům záměry s táborem pro běžence

08.09.2015 6:37

Náměstek ministra vnitra Jiří Nováček a ředitel cizinecké policie Milan Majer se dnes sejdou s obyvateli Břeclavi, aby s nimi diskutovali o stanovém táboře pro běžence, který vznikl ve vězeňském areálu ve čtvrti Poštorná. Projekt, za nímž stojí ministerstvo vnitra a policie, vyvolal vlnu nevole. Lidé se bojí nárůstu kriminality. Setkání se bude konat dnes od 17:00 v břeclavském Kině Koruna.

Zástupci ministerstva vnitra vysvětlí Břeclavanům záměry s táborem pro běžence
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

"Původně mělo být v sále zastupitelstva. Ten ale pojme pouze sto lidí. Kapacita kinosálu je zhruba čtyřnásobná," řekl ČTK břeclavský starosta Pavel Dominik (Pro region). Netroufá si odhadnout, kolik lidí na setkání přijde.

Podle starosty by měli zástupci vnitra a policie lidem vysvětlit, v jakém režimu bude tábor pracovat, jak bude střežen, jak chce policie zamezit tomu, aby se uprchlíci nepotulovali po městě a případně nepáchali výtržnosti. Stanový tábor pro 300 běženců vybudovalo ministerstvo vnitra na pozemcích věznice, která je v majetku státu. Souhlas radnice k tomu nebyl nutný.

Právě proto břeclavští radní chtějí, aby zástupci ministerstva odpověděli přímo občanům na klíčové otázky související s provozem uprchlického zařízení. Zatím nebude využíváno, s jeho uvedením do provozu se počítá v případě, že bude příliv uprchlíků sílit. To očekává ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…