Zatímco Prymula s vážnou tváří hovořil o nárůstu mrtvých, takto řádili u klávesnic přední novináři

13.10.2020 21:52

Ministr zdravotnictví Roman Prymula v úterý večer pronesl dlouho očekávaný projev a reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. „Já pořád čekám, kdy se roztančí ti drsní nindžové v pozadí,“ utahoval si Luděk Mádl z publika stojícího za Romanem Prymulou. „Dadaismus v přímém přenosu,“ myslí si Miroslav Kalousek.

Zatímco Prymula s vážnou tváří hovořil o nárůstu mrtvých, takto řádili u klávesnic přední novináři
Foto: Repro ČT
Popisek: Ministr zdravotnictví Roman Prymula

Projev ministra zdravotnictví Romana Prymuly ještě v jeho průběhu okomentovalo na sociálních sítích několik osobností. Novinář Jindřich Šídlo na Twitteru napsal, že to vypadá, jako by moc převzala junta ředitelů nemocnic. „Na konci začnou tančit haku,“ dodal.

 

 

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí

„Víte, čemu se říká chucpe? Když jako ministr zdravotnictví apelujete na lidi v pandemii, ale postavíte si vedle sebe ředitele největší nemocnice, který se proslavil popíráním vážnosti C-19 a před měsícem tvrdil: Hospitalizovaných s covidem-19 je málo. Přetížení systému nehrozí,“ napsal Vojtěch Gibiš v návaznosti na Miroslava Ludvíka, ředitele FN Motol, který stál za Romanem Prymulou. Miroslav Ludvík (ČSSD) též kandidoval na Praze 5 do Senátu. Do druhého kola se však nedostal, jelikož s 13,5 % skončil na třetím místě.

 

 


Mimořádný brífink Romana Prymuly. (Screen: ČT)

Šéfreportér Seznam zpráv Luděk Mádl napsal, že pořád čeká, kdy se roztančí ti drsní nindžové v pozadí.

 

 

Žurnalista Filip Horký upozornil na část projevu Prymuly, kde mluvil o tom, že dojde k nárůstu hospitalizovaných i mrtvých. „Během těchto třech týdnů převezmu od prezidenta republiky nejvyšší státní vyznamenání za vítězství nad epidemií. Dadaismus v přímém přenosu,“ okomentoval Miroslav Kalousek. Právě Roman Prymula by měl být jeden z oceněných nejvyšším státním vyznamenáním prezidenta republiky 28. října.

 

 

Šéfredaktor Info.cz se pochlubil obálkou svého tištěného vydání, na kterém stojí koronadiktát. Dále jsou na obálce zastoupeni někteří představitelé vlády včetně Adama Vojtěcha, který již ministrem není. „Rok 2020 se do historie zapíše i tím, že jsme na @infocz_web předpověděli budoucnost. Včetně aranžmá zásadního projevu,“ pochlubil se Michal Půr.

 

 

Jiří Pehe se tázal, zda ti lidi za Prymulou jsou jeho četa. Upozornil též na absenci ženy v zástupu za ministrem.

 

 

 Novinář Martin Veselovský si všímal, jak během projevu rostli noví sledující Twitteru profesora Prymuly.

Neúspěšný kandidát do Senátu a ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský sdělil, že o koho se nepokoušela deprese před Prymulovým projevem, tak bude mít co dělat teď. „Odpilotování metody testování na bázi antigenních testů není řeč, kterou se mluví k národu,“ napsal na Twitter.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…