Zavražděný Houska přinesl Paroubkovi gulášek. A expremiér píše…

25.11.2013 15:23

Jiří Paroubek (LEV 21) se na webu Vaševěc.cz vrací k vraždě Romana Housky a jeho fungování v ČSSD. Odrazem pro komentář byla zveřejněná fotografie Housky, jak nese gulášek tehdejšímu předsedovi strany, to znamená Paroubkovi. A ten teď současné vedení soc.dem. nepřímo kritizuje za to, že nečinně přihlíželo, když Houska údajně zaváděl v ústecké ČSSD mafiánské metody.

Zavražděný Houska přinesl Paroubkovi gulášek. A expremiér píše…
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Podle Jiřího Paroubka fotografie z let 2007-2008 zachycuje Romana Housku na jedné z krajských konferencí ČSSD, jak nese talíř s gulášem. „Co může být lepším `důkazem` blízkých vzájemných vztahů nežli tato domnělá Houskova úslužnost?“ ptá se Jiří Paroubek a líčí cestu Housky „od poskoka k bossovi“.

Tehdejší předseda sociálních demokratů se dále ptá sám sebe, zda by Houska takhle přinesl někdy letos na jaře, na krajské konferenci v Ústí gulášek B. Sobotkovi a M. Haškovi. „Odpověď je jasná. To se ví, že ne! A proč? No, přece to už nebyl poskok z té doby, kdy jsem byl předsedou této strany. Stal se z něj, po mém odchodu z vedení ČSSD, skutečný regionální stranický boss, na jehož vlivu jsou naopak závislí jeho straničtí šéfové. A od jehož `moci` odvozují svou moc,“ píše Paroubek a obšírně na severu Vaševěc.cz popisuje, jak bylo náročné udržet takového člověka, jakým byl Houska, v určitých mezích.

Celý článek Jiřího Paroubka ZDE

„Po mém odchodu z vedení ČSSD v červnu 2010 opanovala tahle partička Houska (=Vaňhová), Kouda a Fišera ústeckou krajskou organizaci ČSSD. Formálně pak převzala tuto organizaci na krajské konferenci této strany v lednu 2011. Na zmíněné konferenci vyjadřovala podporu ústecká krajská organizace ČSSD M. Haškovi na předsedu strany a za likvidaci této mé poslední bašty Houskovi poslali M. Hašek a R. Onderka, tehdejší místopředsedové ČSSD, přímo na konferenci pětilitrovou láhev Chivas Regal,“ vzpomíná Paroubek.

Jiří Paroubek popisuje tehdejší hrubé a nechutné slovní útoky celé téhle podařené partičky na svou osobu. „Nevšiml jsem si, že by tyhle fešáky někdo z tehdejšího (v podstatě dnešního) vedení korigoval, či dokonce napomínal,“ uvádí Paroubek a dodává, že strana od té doby nebyla schopna  zopakovat volební výsledky z let 2006-2010, kdy byl jejím lídrem právě on.

Jak si vedou Houskovi kamarádi

„A jak zmíněná partička ve vedení ústecké ČSSD vlastně v současnosti prospívá? Kouda byl zatčen v září 2012, čeká jej proces za zneužití evropských fondů (jen dítě může věřit tomu, že to zvládal sám). Houska opustil tento svět rukou vraha. Vaňhová, jeho životní partnerka, pokud má ještě trochu politického pudu sebezáchovy, skončí rychle v politice. Vyšetřování ve věci zneužití evropských fondů totiž nutně skončí u ní. A zbývá ještě radní Fišera… Jeho politický konec je jen otázkou času,“ rozebírá konce skupiny okolo Housky.

Marie Benešová dostala zakázku snů

Jiří Paroubek také ne serveru vaševěc.cz upozorňuje na spolupráci nynější ministryně spravedlnosti s ústeckou ČSSD a nazývá Marii Benešovou „protimafiánskou bojovnicí“. A připomíná, že Benešová od vedení Ústeckého kraje obdržela v letech 2009 – 2011 zakázky snů na právní služby v celkové výši do 3,8 mil. Kč (bez DPH). „Mnohokrát jsem M. Benešovou, poradkyni prezidenta a současnou ministryni spravedlnosti, vyzýval, ať uvede, co za ty peníze pro kraj odpracovala. Nikdy tak neučinila. Tento jasný konflikt zájmů by v každé vyspělé evropské zemi znamenal pro takového vypečeného politika konečnou v politice. Ne tak u nás,“ zlobí se Paroubek.

Mafiánské metody práce

Jiří Paroubek také rozvíjí úvahu, zda lze považovat metody práce R. Housky za mafiánské, a odpovídá si, že ano. „Podobně jako na Sicílii i v některých okresech Ústeckého kraje se vytvořil mezi místním bossem ČSSD a členy této strany vztah patron – klient. U zaměstnanců se jedná o zajištění zaměstnání, ochranu před jeho ztrátou, kariérní postup. U firemních struktur pak jde o zakázky kraje a měst, ale nejen to. Je prostě dobré mít dobré vztahy s politickou sférou… Nejde jen o zakázky.

Prostě R. Houska (J. Vaňhová), ale i P. Kouda a Fišera si ve `svých` stranických okresech vytvořili patronskou strukturu výše popsaného typu. Zneužili zjevné závislosti členů… A postupně vyselektovali nepoddajné lidi tak, aby odešli z této strany,“ popisuje Jiří Paroubek mafiánské způsoby, které se podle něj po jeho odchodu usadily na severu Čech.

„Šéfové sociální demokracie nemohli o těchto lumpárnách nevědět, zase tak titěrné ty informace, které jsem říkal médiím, nebyly. Neudělali však nic. Neměli odvahu se zbavit shnilých jablek ve svých řadách,“ kritizuje nečinnost vedení současné ČSSD Jiří Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …