Zažalujte ministra Dobeše, vyzývá šéf Senátu

24.07.2012 14:51

Vláda Petra Nečase s odůvodněním potřeby snižovat státní výdaje přikročila ke změnám v některých oblastech a k výměně souvisejících informačních systémů. To se týkalo například resortu ministra práce a sociálních věcí a v poslední době také resortu ministra dopravy ve věci registrace motorových vozidel. Tyto inovace však prokazatelně nebyly kvalitně připraveny a jejich zavádění do praxe způsobuje občanům více problémů než užitku, uvedl v úterý předseda Senátu Milan Štěch.

Zažalujte ministra Dobeše, vyzývá šéf Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhla konference na téma aktivni stárnutí a mezigenerační solidarita v ČR

Jak v případě změny informačních systémů v resortu ministra Drábka, tak v případě resortu ministra Dobeše se podle Štěcha objevují informace o neprůhlednosti vypsaných zakázek a podezření z provázanosti vybraných firem na stávající vládní představitele. Evidentně spřátelené firmy prý získávají bez výběrových řízení lukrativní zakázky, ale zadané úkoly neplní a požadované výsledky nepřinášejí. 

„Špatně odvedenou práci vládní garnitury dosvědčují i současné problémy kolem změny registrace motorových vozidel. Občané jsou nefunkčností nového systému poškozováni již druhý týden a ministr dopravy se vzmohl pouze na to, že před médii osočuje z nepřipravenosti ministerstvo vnitra a to zase svaluje vinu zpátky na ministerstvo dopravy.

Proto vyzývám občany, kteří jsou touto situací poškozeni, aby zvážili podání trestního oznámení policii či státnímu zastupitelství na ministra dopravy a ministra vnitra pro podezření ze spáchání trestního činu, respektive přečinu maření úkolu úřední osoby z nedbalosti podle § 330 trestního zákoníku,“ uvedl šéf horní komory Parlamentu.

Podle Štěcha existuje vážné nebezpečí, že pokud se občané nebudou bránit a konkrétní stížnosti nebudou podány, bude celá kauza zahrána do ztracena, okolnosti zavádění nefunkčních systémů nebudou prošetřeny a viníci nebudou potrestáni.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…