Zázrak. Kryt pod divadlem v Mariupolu vydržel

17.03.2022 10:21

Obyvatelé ukrajinského přístavního města Mariupolu prochází již druhý týden peklem. Na hlavy jim dopadají ruské bomby a dělostřelecké granáty. Ve městě není dost jídla, ani pitné vody. Ve vší válečné hrůze se ale možná stal jeden zázrak. Kryt pod mariupolským divadlem přečkal dopad ruských bomb a ochránil tak v něm ukryté lidi.

Zázrak. Kryt pod divadlem v Mariupolu vydržel
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruská samohybná houfnice 2S19 Msta-S

Před pár hodinami obletěla svět zpráva, že ruští agresoři bombardovali divadlo v těžce zkoušeném ukrajinském Mariupolu. V divadle se mělo před hrůzami války ukrývat na 1200 lidí. Po tom, co se budova divadla zřítila, nebylo jasné, kolik lidí přesně Rusové svým činem zahubili. Britská BBC však tvrdí, že ve vší válečné hrůze, kterou Ukrajina prochází, se stal zázrak. Kryt zřízený pod divadlem prý vydržel.

Poslanec Dmytro Gurin, jehož rodiče jsou uvězněni ve městě, řekl BBC: „Budova [divadla] je zničena, v protileteckém krytu, v suterénu, máme více než 1000 žen a dětí. Před pár minutami jsme měli informaci, že protiletecký kryt vydržel a lidé v něm přežili. Ještě nevíme, jestli máme zraněné nebo zabité lidi. Ale vypadá to, že většina z nich přežila a jsou v pořádku.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…