Zbrojovka spojená s Pandury zvažuje zavřít své závody

11.11.2012 20:10

Zbrojovka ZVI, která se podílela na dodávkách transportérů Pandur české armádě, zvažuje zavřít své dva závody ve Vsetíně a Slavičíně. Jako důvod uvádí neudržitelnou ekonomickou situaci.

Zbrojovka spojená s Pandury zvažuje zavřít své závody
Foto: Archiv
Popisek: Pandur II

Společnost ZVI by měla ukončit činnost do konce roku, píše týdeník Euro. Člen představenstva Michal Smrž o plánovaném ukončení činnosti informoval ministerstvo obrany. "V současné době zaznamenáváme nejnižší objem zakázek od svého vzniku," napsal Smrž ministrovi obrany Alexandru Vondrovi.

Smrž prý ministerstvu vyčítá, že nakupuje munici do obrněných transportérů Pandur od hlavní logistické agentury Severoatlantické aliance NATO Maintenance and Supply Agency (NAMSA).

"Do této výroby jsme v nedávné minulosti alokovali vysoké investice a vybudovali nový muniční závod ve Slavičíně. Jsme přesvědčeni, že bychom byli schopni nabídnout stejné podmínky jako NAMSA, avšak nebyli jsme osloveni a nedostali jsme příležitost, stejně jako nemůžeme být partnerem NAMSA," uvedl. Podle šéfa Národního úřadu pro vyzbrojování Pavla Bulanta ale není důvod, proč by se ZVI nemohla tendru účastnit.

Pod názvem ZVI funguje původní Zbrojovka Vsetín, jejíž historie sahá až do roku 1937. Společnost podle výroční zprávy v roce 2010 vykázala ztrátu 72,3 milionu korun. V době, kdy se ZVI dařilo, ve firmě pracovalo kolem 200 zaměstnanců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…