Zchudlá Aňa Geislerová se probrala. Vzteklá, že na ni kašlou

02.11.2021 10:20 | Ze sítí

Jak známo, krach společnosti Bohemia Energy dostal do problémů tisíce lidí. Včetně herečky Ani Geislerové. Ta teď chce uzavřít novou smlouvu s firmou innogy o dodávkách plynu. Ale nemůže se dovolat a přes internet se jí uzavírat smlouvu nechce. „Chci, aby mi někdo zvedl telefon! Chci, aby mi někdo vysvětlil, co ta astronomická čísla mají znamenat a proč je mám dát někomu, kdo nemá ani tu slušnost se mnou mluvit?“ požaduje herečka v příspěvku s řadou gramatických chyb. Firma prý měla „proškolit pár operátorů“, tvrdí Geislerová. A neobměkčilo ji ani to, že od innogy dostala v Karlových Varech ocenění. Domnívá se zřejmě, že při výši záloh má na „normální komunikaci“ právo. Společnost už se ozvala a hodlá herečku kontaktovat.

Zchudlá Aňa Geislerová se probrala. Vzteklá, že na ni kašlou
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herečka Aňa Geislerová na tiskové konferenci v Karlových Varech

Anketa

Myslíte, že prožijeme Vánoce a Nový rok v lockdownu?

66%
24%
hlasovalo: 21962 lidí
Krach společnosti Bohemia Energy zasáhl v Česku tisíce lidí. Její zákazníci mají nyní zajištěné dodávky plynu a elektrické energie od dodavatelů poslední instance, jako jsou společnosti PRE nebo innogy. Ovšem že by situace byla pro bývalé zákazníky Bohemia Energy ideální, se rozhodně říci nedá. Zálohy za energii a plyn dosahují výšek celých měsíčních platů a někdy i výše.

Mezi zákazníky Bohemia Energy, která ukončila svou činnost, patřila evidentně i herečka Aňa Geislerová, která nyní o dodávkách plynu jedná s firmou innogy. A není vůbec spokojená, jak si posteskla na facebooku. „Co teď předvádí innogy je pro mě neuvěřitelný. Marně se snažím týden dovolat. A volání automaticky přebírá hlas paní, co říká, že toho mají moc a že mám jít na web anebo robot Ondra, co mi říká, že mám jít uzavřít smlouvu na web, protože toho mají moc. Ale já nechci! Já chci, abyste se mnou mluvili. Chci, aby mi někdo zvedl telefon! Chci, aby mi někdo vysvětlil, co ta astronomická čísla mají znamenat a proč je mám dát někomu, kdo nemá ani tu slušnost se mnou mluvit?“

Dodala: „Ano, chápu, že vám volá hodně lidí, ale co jste čekali? Je to zoufalá situace a vy investujete čas na nahrání stupidního robota místo proškolení pár operátorů. Nefunguje to.“

„Jo, dostala jsem od vás hezkou cenu v Karlových Varech za film, ale tohle je pro mě zklamání. Komunikace je základ. Na tom se asi shodnem? A tuhle situaci jsme si nikdo dobrovolně nevybral, ale já vám mám posílat svoje peníze, vy na tom asi tratit nebudete, tak mohla bych poprosit o normální komunikaci s někým, kdo se stává vaším zákazníkem? Děkuju.“ Popřála ještě sílu všem, kdo se nacházejí ve stejné situaci.

„A nechci slyšet, že informace jsou na webu. Nebo v rozhlase. Chci komunikaci, která je doufám v ceně měsíčních záloh ve výši průměrného českého platu,“ vymezila se.

Společnost innogy už na příspěvek herečky reagovala: „Dobrý den, situace je opravdu složitá a stejně jako Vy, stojí ve frontě několik set tisíc zákazníků, kteří doplatili na nezodpovědné jednání Bohemia Energy. Napište nám do SZ Vaše kontaktní údaje a kolegové ze zákaznického servisu Vás budou kontaktovat.“

 

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček už informoval, že situace zákazníků by se měla zlepšit. „Na základě intenzivního jednání mezi MPO a ERÚ sdělujeme, že Energetický regulační úřad akceptuje náš návrh a předloží vyhlášku, na základě které dojde k zastropování záloh u dodavatelů poslední instance,“ řekl. Výše těchto záloh by měla být známa dnes.

„Chceme tím pomoci ohroženým rodinám, současně se ale musí najít optimální hranice, neboť cesta není zůstat u DPI, ale přejít ke standardním dodavatelům,“ řekl Havlíček v pátek.

Což se evidentně děje. Novinářka A2larmu Apolena Rychlíková vyfotila frontu před budovou firmy PRE. „Zima se blíží a tihle a další lidé teď nesou dopady riskantního podnikání BE i celkového nastavení trhu v Česku. Jejich zálohy se můžou dostat klidně i na 12 500 za měsíc. Kdo od střední třídy níž na to má?“ ptala se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…