Že je Samková přímočará? To neznamená, že ji někdo bude volit, píše Reflex

09.08.2012 14:16

Komentátor Reflexu Bohumil Doležal se vyjádřil k ohlášené kandidatuře advokátky Kláry Samková. Ona sama je přesvědčena, že například předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg pro ni není konkurence a že ji budou volit obyčejní lidé. Doležal s tím ale příliš nesouhlasí.

Že je Samková přímočará? To neznamená, že ji někdo bude volit, píše Reflex
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Doležal připomíná taktiku Samkové: „Říkám, co si myslím, a někdy i neomaleně, protože když to řeknu normálně, tak mě druhá strana neposlouchá.“ A komentátor dodává: „I to je pro úroveň nadcházejícího volebního zápasu nadějné, s normalitou se to nesmí přehánět.“

Jak málo stačí k neobyčejnosti

Vzhledem k tomu, že Samková nedá do kampaně žádné peníze a lidé se musí snažit sami, podle Doležala to znamená, že si ji občané prostě musí zasloužit. Samková je členkou TOP 09, ale rozhodně jí nevadí Schwarzenbergova kandidatura, protože je prý jasné, že ji budou volit úplně jiní lidé.

„Paní doktorka si totiž myslí, že ji „v naprosté většině budou volit takzvaní obyčejní lidé, kteří mají problém vyjit od výplaty k výplatě a na které doléhá realita dnešních dnů plnou měrou“. A pan Schwarzenberg se „nikdy nekoukal na to, jestli stojí margarín o korunu víc“. Upřímně řečeno, já taky ne, a nepřipadal jsem si, ani si nepřipadám, zvlášť bohatý. Vsadil bych se, že paní doktorka taky ne. Netušil jsem, jak málo stačí k neobyčejnosti!“ ironizuje Doležal.

Samková je přesvědčená o tom, že když lidé vědí, na čem s ní jsou, což je pozitivní. „Nevím, řeknou-li si to lidé, já tedy sám za sebe ano. Jen bych chtěl podotknout, že pokud si to někdo řekne, ani náhodou to ještě neznamená, že ji bude volit,“ napsal komentátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…