Že jsme ve válce? Hnát je k soudu za poplašnou zprávu, zuří Milan Knížák. A přidává jména

19.10.2020 21:33

Bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák se domnívá, že jsme ve válce. Ve svém komentáři vyjádřil názor, že celá naše politická scéna zklamala.

Že jsme ve válce? Hnát je k soudu za poplašnou zprávu, zuří Milan Knížák. A přidává jména
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

„Celá naše politická scéna zklamala. Přitom je cítit, jak by všichni rádi na pandemii vydělali, tzn. získali hlasy. Jak vládní, tak opoziční politické garnitury jsou zmatené, nedůrazné a nedávají lidem naději. Nejhorší jsou naše ‚vrcholy‘, předseda vlády a prezident,“ poznamenal Knížák.

Premiér Andrej Babiš (ANO) se podle něj schovává, a když vyleze z úkrytu, jen blábolí. „Ostatně jako obvykle. Musím zopakovat, že nemohu pochopit, jak může tento nevzdělaný a vulgární člověk získat důvěru třetiny voličů,“ uvedl.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí
„Podobně je to se Zemanem, který bezohledně zurážel polovinu národa, a když viděl, jak se lidé bouří, snažil se přednést tatíčkovský projev, který byl skrz naskrz falešný,“ byl kritický Knížák i k hlavě státu.

Politiky, kteří straší národ opakovaným prohlášením, že jsme ve válce, bych pohnal k soudu za vyvolávání poplašných zpráv. Místo aby do obyvatel vlévali víru, statečnost a hrdost, dávají najevo, že bychom měli držet hubu a krok a řídit se jejich zmatenými příkazy. Zapomínají, že jsme stále ještě demokratickým státem. Jediný, kdo si dovolil otevřeně poukázat na licoměrnost politiků a lichost jejich argumentů, je prezident ve výslužbě Václav Klaus. Je třeba, aby si lidé uvědomili, že státní úředníci jsou našimi zaměstnanci, spravují naše peníze. Vláda žádné peníze nemá,“ sdělil Knížák.

„Babiš a Schillerová neoperují vlastními penězi, ale rozdělují nám naše peníze. Babiš na tom ještě vydělává, alespoň podle médií. Jeho jmění se během koronavirové krize údajně zvětšilo o čtyři miliardy. Bylo by zajímavé zjistit, odkud a za co tyto peníze připlavaly,“ dodal. 

„Absurdní je několikasetmiliardový dluh, tzn. obrovské zatížení do budoucnosti, a přitom se vlastně pořádně neví, k čemu tyto peníze budou využity. Kdyby opravdu došlo k nějakému společenskému kolapsu, budeme si půjčovat biliony? A kdo nám je půjčí? Blaničtí rytíři?“ zeptal se závěrem Knížák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…