Že se zadlužujeme kvůli důchodcům? Odmítám, čílil se Babiš. Jen chceme, aby lidi nepřišli o peníze

02.09.2020 16:00

Starobní důchodci i lidé s invalidní či pozůstalostní penzí mají v prosinci dostat příspěvek 5000 korun. Schválila to vláda. Návrh projedná nyní Parlament.

Že se zadlužujeme kvůli důchodcům? Odmítám, čílil se Babiš. Jen chceme, aby lidi nepřišli o peníze
Foto: FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

„Každý důchodce dostane jednorázově pět tisíc korun. Tento zákon by měl být projednán v úterý 15. září 2020. Legislativní proces je naplánován tak, abychom to stihli co nejdříve v tomto roce,“ poznamenal předseda vlády Andrej Babiš (ANO) k mimořádnému příspěvku. 

„Odmítám různé názory, že se kvůli důchodcům zadlužujeme. Naše vláda od roku 2014 náš dluh snižovala. Zadlužujeme se kvůli covidu-19 jako všichni v Evropě. Naopak děláme pravý opak, než jak to dělaly vlády před námi. Nechceme, aby lidé přišli o peníze,“ dodal.

Své řekl i k pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové. „U nás všechna jednání probíhají tak, že na jedné straně sedí lidé z úřadu vlády a na druhé straně hosté. Všichni se nyní ptají na mě – tak já nosím neustále respirátor ‚dvojku‘, navíc jsem byl minimálně tři metry od paní Rážové,“ zdůvodnil Babiš, proč on nemusí do karantény. 

Babiš svůj další program nemění, uskuteční se i dnešní mimořádné jednání kabinetu prostřednictvím videokonference. 

U Rážové potvrdil nákazu covidem-19 výsledek testu, informovala dnes ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) kvůli tomu nastoupí do domácí karantény, spolu s dalšími členy vedení resortu půjde dnes na testy a podle výsledků se rozhodne o dalším postupu. Pražští hygienici nyní dohledávají kontakty a posuzují, u kterých bude nutné testování a karantény.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…