Zelení na dnešním on-line sjezdu proberou strategii pro volby

30.01.2021 6:50

Strana zelených na dnešním on-line sjezdu mimo jiné rozhodne o dalším postupu před podzimními sněmovními volbami. V pátek informovala o tom, že koaliční rada Pirátů a STAN odmítla nabídku strany ke spolupráci, prostor se tak otevírá třeba pro možnou kooperaci s ČSSD. V úvodu celodenního sjezdu vystoupí předseda sociálních demokratů a vicepremiér Jan Hamáček, ale také například lídr nového hnutí Lidé PRO Mikuláš Minář.

Zelení na dnešním on-line sjezdu proberou strategii pro volby
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Michal Berg (Zelení)

Republiková rada Zelených rozhodla na začátku ledna o tom, že má zájem ve volbách podpořit koalici Pirátů a STAN. Zelení nabídli účast svých členů na společných kandidátkách. Přes několikaměsíční vyjednávání se ale spolupráce neuskuteční.

Se Zelenými o předvolebním postupu diskutuje též ČSSD. Místopředseda sociálních demokratů a ministr zahraničí Tomáš Petříček v nedávném rozhovoru ČTK řekl, že vidí mezi subjekty programovou shodu, kooperace by podle něj byla přirozená.

Přes 200 delegátů projedná programové priority Zelených, shrnuté pod názvem Od krize k lepšímu životu - 12 zelených kroků pro Česko po koronaviru.

Strana zelených má ve volebních modelech podporu zhruba mezi jedním a dvěma procenty. Ve sněmovních volbách v říjnu 2017 získali Zelení 1,46 procenta hlasů, nedosáhli tak ani na státní příspěvek. Spolupředsedy Magdalenu Davis a Michala Berga si Zelení do čela strany zvolili loni v lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…