Zelenskyj: Budu dál vyhazovat. Rusko na olympiádu nesmí

01.02.2023 7:43 | Ze sítí

To nesmíme připustit! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se opět rozpovídal o tom, že Rusové se nesmí dostat na olympiádu. Letní olympijské hry proběhnou v roce 2024 v Paříži. Nezůstal ale jen u sportu. Ukrajinské úředníky varoval, že personální zemětřesení ve státní správě ještě neskončilo.

Zelenskyj: Budu dál vyhazovat. Rusko na olympiádu nesmí
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil svým spoluobčanům, že se chystá na společné jednání EU a Ukrajiny, které má proběhnout za pár dní. V souvislosti s tímto summitem dal Ukrajincům na srozuměnou, že chystá velké reformy.

„A co je velmi důležité, připravujeme nové reformy na Ukrajině. Reformy, které v mnoha ohledech změní sociální, právní a politickou realitu a učiní ji lidštější, transparentnější a efektivnější. Ale tyto podrobnosti budou oznámeny později, na základě výsledků příslušných jednání,“ řekl Zelenskyj.

Vedle toho ale nadále věnuje pozornost situaci na frontě. Spolu s generálním štábem řeší, jak postupovat krátkodobě i ve střednědobém časovém horizontu.

S kanadským premiérem Justinem Trudeauem prý řešil jak dopravit na Ukrajinu další pomoc.

„Zejména jsem Justinovi vděčný za pochopení naší výzvy mezinárodním olympijským orgánům, že jakékoli ústupky teroristickému státu jsou nepřijatelné. Olympijské hnutí a mezinárodní sport obecně je třeba chránit před obvyklými pokusy Ruska o politizaci sportu - toho jsme byli svědky opakovaně v různých obdobích. Nyní bude ruská politizace sportu nevyhnutelně znamenat ospravedlnění teroru. To se nesmí připustit. Jen společně může svobodný svět ochránit sport před těmi sportovními byrokraty, kteří jsou z nějakého důvodu ochotni zavírat oči před realitou,“ prohlásil ukrajinský prezident.

Zelenskyj prý hovořil také s Alexanderem De Croo, s belgickým premiérem. Poděkoval mu za balíček vojenské pomoci, který nedávno Belgie schválila. I s belgickým premiérem prý řešili to, aby se Rusové nedostali na olympiádu.

Ale nezůstalo jen u sportu. Jasný vzkaz poslal také všem ukrajinským úředníkům. V tuto chvíli se podle Zelenského může zdát, že vlna protikorupčních čistek opadla, ale prý je to jen zdání.

„Ještě se bude rozhodovat. Ti, kteří v systému nesplňují základní požadavky státu a společnosti, by neměli setrvávat na svých židlích.“

Než se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“, poděkoval vojákům za to, jak statečně brání svou vlast a ničí útočícího nepřítele.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Raději zrušit Olympijské hry, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebavorák , 01.02.2023 10:48:00
než nechat židonacistu Zelenského s jeho ukronacisty zničit Olympiádu a její mírové humanitní poslání. Prč by nemohli ruští sportovci na Olympiádu, když se jí mohou zúčastnit sportovci USA, největšího teroristického státu světa? Podporuji účast ruských sportovců na Olympiádě. Bez nich Olympiáda ztrácí smysl.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…