Zelenskyj: Děkuji, že odoláváte u Bachmutu. Dobrá práce!

21.03.2023 7:44 | Ze sítí

Nové rakety HIMMARS, munice za dvě miliardy euro a pomoc zraněným ukrajinským vojákům. Za to všechno děkoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Američanům a evropským partnerům. Poté děkoval ukrajinským vojákům, že dál odolávají tlaku ruských agresorů v Bachmutu a v mnoha dalších operačních směrech.

Zelenskyj: Děkuji, že odoláváte u Bachmutu. Dobrá práce!
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj svým spoluobčanům sdělil, že se spojenci Ukrajiny dohodli na nových dodávkách munice pro ukrajinská děla. Za 2 miliardy eur.

„Naši evropští partneři se dohodli na společném plánu urychlení dodávek nábojů pro naše dělostřelectvo.Toto rozhodnutí má hodnotu 2 miliard eur. Kč a počítá jak s nouzovými dodávkami, tak s výrobou munice. Jedná se o strategický krok. Dodává nám důvěru v naši jednotu, v neměnnost pohybu směrem k vítězství nad teroristickým státem. Jsem vděčný všem našim partnerům v Evropě! Všem, kterým skutečně záleží na tom, aby Evropa byla silná a svobodná,“ pravil Zelenskyj.

USA prý schválily další pomoc a to ve výši 350 milionů dolarů. „Jedná se o rakety pro HIMARS, dělostřelecké granáty a další munici – vše, co skutečně potřebujeme k podpoře našich bojovníků. Jsem vděčný prezidentu Bidenovi, Kongresu a všem Američanům!“ zdůraznil ukrajinský prezident.

Poté poděkoval Rakušanům za humanitární pomoc, kterou posílají na Ukrajinu a pak také za to, že Rakušané podpořili vznik mezinárodního tribunálu pro souzení ruských válečných zločinců. Za totéž poděkoval také Irům. S rakouským kancléřem a irským premiérem prý také debatovali o možnostech léčby a rekonvalescence ukrajinských vojáků.  

„Dnes bych chtěl jako vždy ocenit naše bojovníky. Všem těm, kteří bojují za naši zemi. 56. a 57. samostatné motorizované pěší brigádě – děkuji vám, chlapci! Děkuji vám za vaši sílu a houževnatost při obraně Bachmutu! Bojovníci 72. černé záporožské samostatné mechanizované brigády, výsadkáři 79. brigády, námořní pěchota 35. a 36. samostatné brigády, 74. samostatný průzkumný prapor, naši dělostřelci 55. záporožské brigády Sič – jsem rád, že vám mohu soustavně děkovat za výsledky, za vaši sílu, za vaši odolnost v Doněcké oblasti! Chersonský směr... 406. samostatná dělostřelecká brigáda a 131. samostatný průzkumný prapor – dobrá práce, hoši! Vždy přesní, vždy silní! Jsem vděčný každému, kdo je nyní v boji,“ pravil Zelenskyj.

Poté se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Díky Ukrajině má NATO na svoji obranu munici na 48 hodin., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseApep , 21.03.2023 10:27:56
Doplnění se uskuteční nejdříve tak za rok.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…