Zelenskyj: Každý jeden dolar vynakládáme účelně. Přesvědčíme o tom USA

19.04.2023 7:54 | Ze sítí

Předseda Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu Kevin McCarthy dostal od ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pozvánku k návštěvě Ukrajiny, aby se mohl přesvědčit jednak o tom, že Ukrajinci účelně vynakládají každý jeden dolar, který získají od Američanů. A aby se přesvědčil o hrdinství Ukrajinců a Ukrajinek. Zelenskyj tentokrát speciálně zmínil jedno město ležící 350 kilometrů na východ od Kyjeva.

Zelenskyj: Každý jeden dolar vynakládáme účelně. Přesvědčíme o tom USA
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tentokrát ke svým spoluobčanům promluvil z Poltavy, města ležícího asi 350 kilometrů na východ od Kyjeva, kde žilo před válkou asi 280 tisíc lidí. Poltava je jednou z důležitých křižovatek ve středovýchodní části země.

„Dnešní den v Poltavě končíme. Docela dlouhý a emotivní den. Dopoledne jsem byl v Doněcké oblasti, v naší Avdijivce. Je těžké vidět, co s tímto městem udělali ruští teroristé... A čest každému našemu bojovníkovi, všem ukrajinským mužům a ženám, kteří již 419 dní a 9 let zadržují a postupně ničí toto ruské zlo. Měl jsem tu čest poblahopřát ukrajinským vojákům a důstojníkům k Velikonocům, předat vyznamenání. Často jim ve svých večerních projevech děkuji za jejich přesnost a statečnost, za ničení okupantů. Dělostřelectvo 55. samostatné dělostřelecké brigády, námořní pěchota 35. a 36. samostatné brigády, výsadkáři 79. samostatné brigády, bojovníci 110. samostatné mechanizované brigády.... 501. samostatný prapor námořní pěchoty... Samostatná prezidentská brigáda Bohdana Chmelnického... Děkujeme vám všem za vaši službu!“ zdůraznil ukrajinský prezident.

Tentokrát speciálně poděkoval také lékařům a sestrám, kteří zachraňují životy obránců vlasti. „Navštívil jsem nemocnice jak v Doněcké oblasti, tak tady v Poltavě. Jsem hrdý na naše lidi, silné, i když se stále zotavují. Čest a úcta všem, kteří léčí naše vojáky!“ zvolal Zelenskyj.

S místními úřady řešil pomoc vnitřním uprchlíkům putujícím po Ukrajině, ale také energetickou situaci ve věstě a další záležitosti. Prezident přislíbil, že vláda podpoří Poltavu stejně jako jiné regiony země. Prioritou je podle Zelenského bezpečnost a sociální otázky, zabezpečení vzdělávacích institucí, rekonstrukce, a právě podpora vysídlených osob.

Z Poltavy prý také vedl na dálku rozhovor s předsedou Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu Kevinem McCarthym a informoval ho o situaci na frontě. Jednoho z nejvýše postavených politiků USA podle svých vlastních slov přesvědčoval, že Ukrajina opravdu potřebuje stíhačky F-16, střely s dlouhým doletem a další vybavení. Ukrajinský prezident McCarthyho ujistil, že každý dolar, který Američané poskytnou Ukrajině je transparentně využit. Aby se o tom mohl sám přesvědčit, Zelenskyj pozval McCarthyho na návštěvu Ukrajiny.

Poté ještě poděkoval obyvatelům Poltavské a Doněcké oblasti.

„A dnes bych chtěl zvlášť zmínit ty naše bojovníky, kteří identifikují a ničí nepřátelské pozice, ty pozice, z nichž okupanti ostřelují naše města a vesnice. Ruské údery na Cherson, na Beryslavskou oblast, na města Doněcké oblasti – na všechny nepřátelské údery čeká naše odpověď. Hmatatelná odpověď,“ zdůraznil.

Poté se rozloučil tradičním zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co to tady, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusespicak , 19.04.2023 12:07:36
plácáš! Většinou to mizí na bezedných soukromých kontech.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…