Zelenskyj: Nepřítel se nevzdal šíleného záměru

30.12.2022 7:45 | Ze sítí

Na ukrajinské území dopadají nové a nové rakety. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj upozornil, že každým takovým útokem se Rusko žene hlouběji do slepé uličky. Ať už Rusko na Ukrajince chystá cokoliv, Ukrajinci to podle Zelenského přečkají a Rusové budou potrestáni. Zelenskyj zdůraznil, že trest bude maximální.

Zelenskyj: Nepřítel se nevzdal šíleného záměru
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

V předposlední den prvního válečného roku znovu promluvil ke svým spoluobčanům ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Po hodinách, kdy ruská armáda vypálila na Ukrajinu nejméně 120 raket, poděkoval Zelenskyj především příslušníkům protivzdušné obrany.

„Bylo sestřeleno 54 raket a 11 útočných dronů. Naši bojovníci po celé Ukrajině se vyznamenali a já děkuji všem našim leteckým velitelstvím: Střed, Jih, Východ a Západ,“ zdůraznil Zelenskyj.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17932 lidí
Několik raket přece jen dopadlo a způsobilo nemalé škody. Energetici se je podle Zelenského snaží odstranit co nejrychleji. Výpadky proudu jsou podle Zelenského citelné v Kyjevě, ale i v mnoha dalších městech a oblastech země.

„To však není nic ve srovnání s tím, co by se mohlo stát, kdyby nebylo našich hrdinných protiletadlových vojsk a protivzdušné obrany. S každým takovým raketovým úderem se Rusko jen žene hlouběji do slepé uličky. Mají stále méně a méně raket. Zato status největšího teroristy na světě bude mít pro Rusko a jeho občany důsledky ještě dlouho. A každá raketa jen potvrzuje, že to všechno musí skončit tribunálem. A přesně to se stane,“ řekl Zelenskyj.

Zdůraznil také, že navzdory ruskému teroru Ukrajina funguje dál. Všichni ministři, všichni občané. Podle Zelenského to ukazuje, že Ukrajinci vytrvají.

Na frontě prý situace zůstává nezměněna. Nejsložitější u Bachmutu.

„Nejpalčivější situace je v Bachmutu, Soledaru, na celé linii v Doněcké oblasti. Nepřítel se nevzdal šíleného záměru zmocnit se Doněcké oblasti... Nyní si stanovili úkol – na Nový rok. Jsem vděčný všem našim klukům, kteří okupantům už několik měsíců dokazují, že jsme to my, kdo si na naší půdě stanoví cíle a dosáhne jich. Jsem vděčný všem, kteří brání ukrajinský Donbas! Všem, kteří brání naši Charkovskou oblast! Všem, kteří brání náš jih! Kteří chrání naše hranice...“ pravil Zelenskyj.

Podle prezidenta se může stát, že v závěru roku ruští agresoři ještě jednou uvrhnou miliony Ukrajinců do tmy, ale Zelenskyj nepochybuje, že i to Ukrajinci přečkají. A Rusové budou za to, co páchají, potrestáni. „Trest bude maximální,“ přislíbil Zelenskyj.

A rozloučil se zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Umírají pro západní ego............, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHanees , 30.12.2022 10:00:41
ukrajinci jsou na tom podobně jako my. Dokud se nezbavíme fialenkovy vlády národní hanby, nepohneme se k lepšímu. Pokud ukrajinci nezatočí se Žabákem, budou zbytečně umírat za výsledek, kterého by dosáhli před půl rokem.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …