Zelenskyj: Odvolali jsme činitele. Předali ho spravedlnosti

23.01.2023 7:42 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj sdělil Ukrajincům, že obrana vlasti před ruskou agresí je zásadní, ale on jako prezident a vláda sledují i to, co se děje uvnitř Ukrajiny. Odvolán a předán protikorupční policii byl jeden z náměstků ministra. Zelenskyj zdůraznil, že Ukrajinci potáhnou za jeden provaz, jen pokud uvidí, že spravedlnost platí pro všechny, že dopadne nejen na útočící Rusy, ale i na Ukrajince, kteří porušují zákony.

Zelenskyj: Odvolali jsme činitele. Předali ho spravedlnosti
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj konstatoval, že Ukrajinci nejen, že volají po spravedlnosti ve vztahu k ruské agresi a žádají potrestání viníků a zaplacení škod, které Rusové způsobili, ale stejně důslední jsou i vůči vlastním lidem.

„Kabinet ministrů Ukrajiny dnes odvolal náměstka ministra, kterého odhalila NABU (Národní antikorupční služba Ukrajiny). Orgány činné v trestním řízení mají všechny možnosti provést vyšetřování a předat případ soudu. A já chci, aby to byl náš signál všem, jejichž jednání nebo chování porušuje princip spravedlnosti. Samozřejmě, že nyní se hlavní pozornost soustředí na obranu, zahraniční politiku a válku. Ale to neznamená, že nevidím a neslyším, co se ve společnosti říká na různých úrovních, a to jak na centrální úrovni, tak v regionech. A tento týden bude čas na příslušná rozhodnutí. Tato rozhodnutí jsou již připravena. Nechci je teď oznamovat, ale vše bude spravedlivé,“ pravil Zelenskyj.

„Rozumím tomu, co vzbudilo pozornost lidí. V každé situaci budeme vše podrobně analyzovat. Otázky týkající se energetiky a veřejných zakázek. Vztahy mezi centrální vládou a regiony. Vše, co souvisí s veřejnými zakázkami pro armádu. A tak dále. Společnost dostane kompletní informace a stát podnikne potřebné razantní kroky,“ přislíbil ukrajinský prezident.

Dal najevo pochopení pro to, že Ukrajinci žádají, aby se měřilo všem stejným metrem. Zelenskyj zdůraznil, že toto se děje a bude se to dít i nadále. Nejen v časech obrany státu před ruskou agresí, ale už navždy.

„Chci, aby to bylo jasné: už se nevrátí to, co bylo v minulosti, to, jak žili různí lidé blízcí státním institucím nebo ti, kteří se celý život honili za funkcemi. Děkuji strážcům zákona, kteří chrání právo, zájmy státu a zajišťují spravedlnost!“ volal Zelenskyj.

Ukrajinský prezident v této souvislosti poděkoval novinářům, že poskytují komplexní obraz toho, co se v zemi děje.

Prozradil také, že na Ukrajinu znovu zavítal bývalý předseda britské vlády Boris Johnson, kterému poděkoval za pomoc poskytnutou Ukrajině. Připomínal, že Britové podporují Ukrajinu velmi výrazně a všem Britům, včetně stávajícího premiéra Sunaka, za to poděkoval.

Volal po jednotě svobodného světa. Jednotě, díky které se podaří porazit ruského agresora.

„Jsem vděčný všem, kteří chápou, že touto cestou můžeme jít jen společně a jen tím, že si budeme navzájem pomáhat. Jedině čestně a spravedlivě. Sláva Ukrajině!“ uzavřel Zelenskyj.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…