Zelenskyj: Památka na hrdiny přetrvá a nepřítel zahyne

08.03.2023 7:34 | Ze sítí

Padl jeden z velkých hrdinů Ukrajiny. Prezident Volodymyr Zelenskyj mu složil hold. A nejen jemu. Poděkoval mnoha jednotkám a jasně řekl, co se díky těmto vojákům stane Rusům.

Zelenskyj: Památka na hrdiny přetrvá a nepřítel zahyne
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, promluvil o zabitých ukrajinských hrdinech. Jeden z nich prý v úterý padl u Bachmutu.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26318 lidí

„Dnes byl v akci zabit Dmytro Kotsiubajlo, „Da Vinci“, hrdina Ukrajiny, dobrovolník, muž-symbol, muž odvahy. Stíhač 67. samostatné mechanizované brigády, velitel praporu. Byl zabit v bitvě u Bachmutu, v bitvě o Ukrajinu. Od roku 2014 hájí naši nezávislost a důstojnost našich lidí. Jeden z nejmladších hrdinů Ukrajiny. Jeden z těch, jejichž osobní historie, charakter a odvaha se navždy staly dějinami, charakterem a odvahou Ukrajin,“ řekl Zelenskyj.

Již více než devět let bojují ukrajinští hrdinové o budoucnost Ukrajiny v urputných bojích o zemi. Mír a relativní bezpečí v městech v zázemí je jejich zásluhou. Naše důvěra ve vítězství Ukrajiny spočívá v její odolnosti a síle. Ukrajina si vždy bude pamatovat své hrdiny. Naše památka na ně přetrvá a nepřítel, který přišel na Ukrajinu, zahyne,“ pokračoval.

Poté vychválil jak vojáky 67. brigády, tak další jednotky. 10. samostatnou horskou útočnou brigádu, 56. samostatnou motorizovanou pěší brigádu, 93. a 54. samostatnou mechanizovanou brigádu. Všichni tito vojáci a s nimi mnozí další bojují za Ukrajinu. Poklonil se Národní gardě, pohraničníkům, rozvědce Ukrajiny. „Sláva každému vojákovi, seržantovi, důstojníkovi a generálovi, který bojuje se svými muži!“

Všichni tito muži podle Zelenského dělají vše pro to, aby se Rusům nepodařilo připravit Ukrajince o svobodu.

Speciálně poděkoval také týmu, který usiluje o to, aby se co nejvíce Ukrajinců dostalo z ruského zajetí. Prý se takto podařilo zachránit dalších 30 vojáků, včetně seržantů a členů Národní gardy. Zelenskyj přislíbil, že nakonec budou osvobozeni všichni, kteří pobývají v ruském zajetí.

„Ať se děje cokoliv, musíme vydržet. Bez ohledu na to si musíme pamatovat všechny naše hrdiny. Sláva všem Ukrajincům, kteří bojují! Věčná památka všem, kteří položili život za Ukrajinu! Sláva Ukrajině!“ rozloučil se tradičně.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…