Zelenskyj: Pracujeme na všech scénářích toho, co Rusové vymyslí

08.02.2023 7:42 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém projevu k občanům popsal, kdo se teď na Ukrajině bude dostávat do důležitých funkcí. Poté poděkoval Německu za jednání o dodávkách nových tanků Leopard na Ukrajinu. Pokud jde o situaci na frontě, ukrajinský prezident ujistil své spoluobčany, že armáda dělá vše pro to, aby byla připravena na cokoli, co ruský agresor vymyslí. Nakonec znovu vyjádřil upřímnou soustrast tureckému prezidentovi Erdoganovi.

Zelenskyj: Pracujeme na všech scénářích toho, co Rusové vymyslí
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj oznámil, že byl jmenován nový šéf tajné služby Ukrajiny poté, co se dosavadní šéf Kyrylo Budanov stal novým ministrem obrany. Tajnou službu povede Vasyl Maljuk. „Prošel válečnou zkouškou. Prokázal svou efektivitu. Byl jmenován,“ konstatoval ukrajinský prezident.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21903 lidí

V obecné rovině popsal, kdo by měl zastávat důležité funkce.

„Jsem vděčný lidovým poslancům Ukrajiny za kladné hlasování o kandidatuře Ihora Klymenka na post ministra vnitra. Je důležité, že do systému ministerstva vnitra, které je součástí celkového systému obrany a bezpečnosti, se rychle dostal vedoucí pracovník, který spolu se všemi ostatními bránil naši zemi od prvních minut plnohodnotné invaze. Nyní máme lidi, kteří v takové válce získali zkušenosti. Mají jasné výsledky své práce pro stát, který bojuje za svůj lid a svou nezávislost. Takových lidí by mělo být na postech různých úrovní v ústředních i místních úřadech více,“ pravil Zelenskyj.

Poté prozradil, že se v Kyjevě setkal s německý ministrem obrany, se kterým se bavil o dodávkách tanků Leopard na Ukrajinu, ale také o dělostřeleckých dodávkách. Zelenskyj poděkoval všem zemím, které Ukrajině pomáhají a konstatoval, že smyslem dodávek je, aby se Ukrajina dokázala vypořádat s velkým množstvím ruské techniky nasazeným na frontě. Aby byli Ukrajinci připraveni na všechno, co Rusové chystají na východě Ukrajiny, na jihu státu, nebo kdekoliv jinde.

Situace podle něj zůstává nejkritičtější na východě země a Zelenskyj tady tentokrát poděkoval pohraničníkům, kteří odolávají tlaku nepřítele. Vedle toho poděkoval i těm, kteří brání sever země, město Sumy a řadu dalších. „Na každém směru záleží. Pracujeme na všech nepřátelských scénářích. Bráníme stát,“ řekl Zelenskyj.

Prozradil také, že mluvil s prezidentem Turecka Erdoganem a vyjádřil mu soustrast v souvislosti s obrovským počtem obětí. Turecko a Sýrii postihlo mohutné zemětřesení, při kterém zemřelo přes 5 tisíc lidí a počet obětí může ještě růst. Zelenskyj nabídl Erdoganovi pomoc s tím, že ukrajinští záchranáři mají zkušenosti s hledáním přeživších v troskách.

„Děkuji všem, kteří zachraňují životy! Děkuji všem, kteří bojují za Ukrajinu! Děkuji všem, kteří pomáhají. Sláva Ukrajině!“ rozloučil se Zelenskyj.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…