Zelenskyj: Rusko se bude zodpovídat z teroru proti Ukrajincům

28.11.2022 7:21 | Ze sítí

„Končí další týden plný války,“ sdělil svým spoluobčanům ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. A popsal, co je třeba udělat, aby Ukrajinci přečkali letošní zimu.

Zelenskyj: Rusko se bude zodpovídat z teroru proti Ukrajincům
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

V úvodu svého nedělního projevu Zelenskyj poděkoval všem, kteří stále udržují Ukrajinu v chodu. Navzdory ruské agresi.

„Končí další týden plný války - týden, ve kterém jsme toho hodně dokázali. Všichni společně. Díky naší jednotě. Po masivním teroristickém útoku minulou středu jsme den po dni obnovovali výrobu a dodávky elektřiny. Od dnešního dne platí ve většině regionů země pouze stabilizační harmonogramy odstávek. Energetici mají situaci pod kontrolou. A za to jsem vděčný tisícům lidí, kteří nepřetržitě pracovali po celém našem státě na obnově světla, vody, tepla a komunikací. Děkuji všem pracovníkům energetických společností, komunálních služeb, opravárenským četám, krajským úřadům a představitelům místních obcí, kteří pomáhali. Chtěl bych poděkovat také podnikům, které se na tom podílely,“ pravil Zelenskyj.

Osobně nepochybuje, že dokud Rusko bude mít byť jen jednu raketu, kterou by mohlo proti Ukrajině použít, použije ji. A na Ukrajincích je, aby si v době, kdy na jejich domovy dopadají ruské rakety a íránské drony, pomáhali, seč jim síly stačí.

„Ale naše schopnost vzájemně si pomáhat a postarat se o ty nejzranitelnější - starší lidi, rodiny s dětmi, ty, kteří ve válce přišli o domov a příbuzné - naše vzájemná pomoc je jedním z prvků ochrany před terorem a naší síly. Nadcházející týden může být stejně těžký jako ten uplynulý. Naše obranné síly se připravují. Připravuje se celý stát. Rozpracováváme všechny scénáře, a to i s našimi partnery,“ pokračoval ukrajinský prezident.

Apeloval také na své spoluobčany, aby nepodceňovali hlášení raketových útoků, aby adekvátně reagovali na letecké poplachy.

Pokud jde o situaci na frontě, Zelenskyj prohlásil, že nejtěžší zůstává situace v Doněcké oblasti. Poděkoval všem, kteří v této oblasti odolávají ruským útokům. „Vydržet nyní a bránit se nyní znamená vydržet a bránit se pro další generace všech Ukrajinců v celé naší krásné zemi,“ uvedl Zelenskyj.

Nakonec ujistil všechny, že spolu s vládou bude dělat vše pro to, aby Ukrajina odolala a aby se Rusko jednoho dne zodpovídalo ze svých teroristických činů proti Ukrajincům. 

Pak přidal už jen tradiční rozloučení „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…