Zelenskyj: Rusko se čím dál více vzdaluje lidstvu

10.04.2023 7:54 | Ze sítí

Rusko se stále víc vzdaluje celému lidstvu, prohlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. A popsal, jak Rusové rozsévají na Ukrajině další a další smrt. Poděkoval všem jednotkám na frontě, které ruské vrahy zastavují.

Zelenskyj: Rusko se čím dál více vzdaluje lidstvu
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke svým spoluobčanům. Popsal jim další hrůzu, které se Rusové dopustili na Ukrajině.

„Dnes v noci (v noci na neděli) ruská armáda ostřelovala Záporoží raketami S-300. Zasáhly dům, obytný dům. Uvnitř byli tři lidé. Muž, žena a dítě - dívka, jmenovala se Iryna, letos by jí bylo 11 let. Zemřela. Muž zemřel také. Upřímnou soustrast... Žena je v kritickém stavu, v nemocnici, je jí poskytována lékařská péče. Takto tráví teroristický stát tuto Květnou neděli. Takto se Rusko dostává do ještě větší izolace od světa, od lidstva,“ pravil Zelenskyj.

Jedním dechem však dodal, že každé zlo jednou prohraje. A nejinak tomu podle něj bude i se zlem ruským. Svým úsilím tento okamžik Ukrajinci každý den přibližují. Činí tak s podporou svobodného světa, která se zvyšuje. Ukrajinský prezident poděkoval všem, kteří reálně jeho zemi pomáhají. A stejně tak poděkoval všem Ukrajincům, kteří den co den odstraňují následky po ruském řádění.

„Jsem vděčný každému záchranáři a lékaři, každé zdravotní sestře, každému sapérovi, každému policistovi... Všem představitelům místních úřadů ve městech a obcích, kteří pomáhají lidem. A dobrovolníkům. A samozřejmě chci poděkovat bojovníkům! Všem, kteří jsou momentálně v boji. Všem, kteří odrážejí ruské zlo. Všem, kteří ničí okupanty - v boji i v jejich týlu,“ pokračoval ukrajinský prezident.

Děkoval zejména námořní pěchotě 35. a 36. samostatné brigády a bojovníkům 55. dělostřelecké brigády. Za jejich efektivní boj s ruským agresorem na východě země. A hned přidal další poděkování.

„Děkuji bojovníkům útočné roty 783. pluku Státní speciální dopravní služby, bojovníkům 5. samostatné útočné brigády a 80. samostatné výsadkové brigády za aktivní útočné akce v Bachmutu a na bachmutském směru... Výborně, hoši!“

Děkoval i dalším jednotkám bojujícím kupříkladu v Záporoží.

Než se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“ vyjádřil naději, že příští Květná neděle už na Ukrajině proběhne v míru, že v té době už bude Rusko poraženo.

„Kéž jsou vyslyšeny upřímné modlitby za mír všech, kdo dnes slaví Velikonoce!“

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…