Zelenskyj: Turecko musí zakázat Rusům plavbu. Zamezí to potravinové krizi

14.07.2022 6:52 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj se rozhodl ukázat dvě různé cesty, kterými by se mohla vydat Ukrajina. Jednu cestu nabízí Ukrajina a cestu druhou nabízí Rusové, kteří teď část ukrajinského území okupují. Rusové znovu ukázali, jakou cestu nabízí Ukrajincům, když svým posledním velkým raketovým útokem na obyčejné bytové domy zahubili 1 dítě a nejméně dalších 47 osob. Obyčejných lidí, kteří chtěli žít svůj život.

Zelenskyj: Turecko musí zakázat Rusům plavbu. Zamezí to potravinové krizi
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prozradil, že se na dálku zúčastnil jednání v jihokorejském Soulu na konferenci „Asian Leadership“. Je to další z platforem, na které se snaží světu vyložit pravdu o tom, co všechno Rusové na Ukrajině napáchali ode dne, kdy vtrhli do svobodné země.

„Pro Ukrajinu je důležité, aby naše zájmy a hodnoty byly slyšet a byly vnímány ve všech částech světa, zejména v předních zemích Asie. Poděkoval jsem jim za jejich podporu a vyzval k aktivnější opozici vůči ruské teroristické taktice,“ uvedl ukrajinský prezident.

„A jaká zlá ironie: dnes zástupci okupačních struktur v Doněcku oznámili, že jsou, jak se říká, uznáni KLDR. Samozřejmě budeme reagovat velmi tvrdě na všech úrovních. To je ale novinka, která ani nepotřebuje další komentáře. Vše je zřejmé. Cesta, kterou jdeme, a cesta, kterou mohou kráčet okupanti,“ pokračoval prezident.

Cesta, kterou kráčí ruští okupanti přináší podle Zelenského jen smrt. Smrt rozsévaná např. ve městě Chasiv Jar, kam Rusové odpálili tři rakety na obyčejné obytné domy. Odklizení trosek trvá již několik dní. Zatím bylo nalezeno 48 těl. A pátrání pokračuje.

„Na seznamu mrtvých je k tomuto okamžiku 48 lidí, včetně jednoho dítěte. Počet zachráněných se bohužel nezměnil – 9 osob. Záchranáři budou na místě pracovat, dokud nebudou všechny trosky odklizeny. Byl to jeden z nejbrutálnějších ruských úderů za celou válku - tolik obětí... Upřímnou soustrast příbuzným a přátelům obětí,“ zaznělo z úst ukrajinského prezidenta.

Vyjádřil naději, že se skutečně stane to, co slibuje svobodný svět a nakonec budou všichni ruští váleční zločinci dopadeni a potrestáni.

Vedle potrestání všech ruských válečných zločinů prý Zelenskému na srdci leží i jednání s OSN a speciálně s Tureckem o vývozu ukrajinské zemědělské produkce do světa.

„Úspěch tohoto příběhu potřebuje nejen náš stát, ale bez nadsázky i celý svět. Pokud se nám podaří odstranit ruskou hrozbu pro plavbu v Černém moři, odstraní to závažnost světové potravinové krize. Ukrajinská delegace mě informovala, že došlo k určitému pokroku. Na podrobnostech se s generálním tajemníkem OSN dohodneme v nejbližších dnech,“ prozradil Zelenskyj.

Nakonec oznámil, že vyznamenal dalších 136 obránců Ukrajiny, z toho 25 posmrtně.

A pak už přišlo jen tradiční rozloučení.

„Sláva Ukrajině.“

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…