Zelenskyj: Ukrajina buduje nové jednotky

20.04.2023 7:54 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, vyrazil na Volyň a promluvil tady nejen o obraně celé země. O „stovkách a stovkách bojových misí“ a o obraně ukrajinského nebe.

Zelenskyj: Ukrajina buduje nové jednotky
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve vlaku

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyrazil na Volyň a poděkoval zdejším lidem za to, jak pevný je region hraničící s Běloruskem.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí

„Dnes jsem byl na Volyni, navštívil jsem naše pohraničníky, konkrétně na hranicích s Běloruskem. Uspořádání hranic, obrana, rozvoj pohraničí – mnoho otázek. Volyň ukazuje opravdovou sílu, a to je cítit na tom, jak region posiluje bezpečnost celého státu,“ řekl Zelenskyj s tím, že pohraničníci působící nejen u hranic s Běloruskem, ale i v Bachmutu a všude jinde, ukazují ohromné hrdinství. Zdůraznil, že Ukrajina buduje také nové jednotky, které dosadí v pravý čas do obranných operací. „Spolu se všemi našimi obrannými a bezpečnostními složkami bojují pohraničníci na frontě, zejména v nejobtížnějších oblastech. Bachmut, Doněcká oblast obecně... Skuteční hrdinové, kteří úspěšně absolvovali stovky a stovky bojových misí,“ uvedl.

Zdůraznil, že vláda nezapomíná ani na Volyň a chce tu zrealizovat několik infrastrukturních projektů, aby se i v tomto regionu žilo co nejlépe.

Poté poděkoval Spojeným státům za další balíček podpory, který Ukrajina dostane.

A nakonec zvedl ještě jedno téma.

„Na státní úrovni se dělá vše pro to, aby se zvýšila schopnost obrany proti ruským úderům. Systémy protivzdušné obrany a další zbraně na ochranu oblohy už tady na Ukrajině jsou, jsou opravdu výkonné. Ale měly by být – a jsem si jist, že budou – ještě výkonnější. Jsem vděčný všem, kteří svou přesností a rychlostí zajišťují účinnost všech zbraní, které náš stát dostal! Zvláště účinní byli tuto noc vojáci 160. oděské protiletadlové raketové brigády velitelství letectva Jih a mobilní palebné skupiny 164. slobidské radiotechnické brigády velitelství letectva Východ. Děkujeme! Během dne naši vojáci chránili oblohu Dněpropetrovské oblasti, Kyjeva, kraje, dalších měst, dalších našich regionů... Sláva každému, kdo nyní bojuje za naši zemi, za Ukrajinu!“ uvedl Zelenskyj.

Poté se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zelenský, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePutin z Putimi , 20.04.2023 11:40:20
V momentě, kdy na Ukrajinu přestane proudit finanční pomoc ze Západu, Ukrajina přestane existovat. Můj osobní odhad je, že Američané tuto pomoc ponechají na Evropě, aby ji pustili žilou ještě více a aby se na USA stala totálně závislá. Jak to bude asi vypadat s neposlušnými, již vidíme nyní na Maďarsku, člena NATO, kdy Amíci na jednu instituci, zřejmě jako varování, uvalili sankce. EU bude vyhrožovat pozastavováním dotací a USA sankcemi. Do pěkné zádele jsme se to uvrtali.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…