Zelenskyj se chystá na vstup do NATO. „Nevyhnutelné,“ tvrdí

15.04.2023 9:02 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj upozornil, že čím dříve spojenci ze svobodného světa dodají Ukrajině zbraně a munici, tím dříve ukrajinská armáda utne ruská zvěrstva páchaná na území jejího státu. Zelenskyj další takové ruské zvěrstvo popsal. Dopad raket S-300 v obydlené oblasti. Upozornil, že po něm zůstali mrtví. Zdůraznil také, že je zjevné, že Ukrajina patří do NATO a že vláda v Kyjevě také dělá vše pro to, aby se Ukrajina stala členem Aliance. Poté promluvil o situaci na frontě.

Zelenskyj se chystá na vstup do NATO. „Nevyhnutelné,“ tvrdí
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil spoluobčanům, že jednal s britským premiérem Rishim Sunakem a s vděčností přijal to, že premiér Velké Británie, ale i další světoví lídři odsoudili ruskou brutální vraždu ukrajinského vojáka stětím. Ukrajinský prezident zdůraznil, že čím rychleji na toto zvěrstvo svobodný svět zareaguje urychlením dodávek zbraní a munice, tím rychleji dokáže ukrajinská armáda tuto kapitolu ruské hrůzy uzavřít.

Další teroristickou akci Rusové podle Zelenského rozjeli ve Slovjansku.

„V současné době probíhají záchranné operace ve Slovjansku v Doněcké oblasti. Další úder teroristů. Rakety S-300 na obytné oblasti, na obyčejné civilní budovy. Lidé jsou pod sutinami. Dělá se vše pro jejich záchranu, dělá se vše pro záchranu zraněných. Jsou tu první údaje o mrtvých. Upřímnou soustrast těm, kteří přišli o své blízké. Neuplynula ani hodina tohoto předvelikonočního týdne bez ruských vražd a teroru. Je to zlý stát a prohraje. Zvítězit je naší povinností vůči lidstvu jako takovému. A my zvítězíme!“ vyjevil Zelenskyj s odkazem na blížící se pravoslavné Velikonoce.

Promluvil též „o budoucím členství Ukrajiny v NATO“.

„Samozřejmě pokračujeme v práci na letecké koalici pro Ukrajinu a v přípravě na různé mezinárodní akce, které nám všem v Evropě dodají více síly a ochrany. Dnes jsem vedl jednání o euroatlantické integraci, o nevyhnutelnosti spojení potenciálu Ukrajiny a NATO. Smysluplné jednání,“ ujistil své spoluobčany Zelenskyj. „Je zřejmé, že místo Ukrajiny v NATO je legální. A my nechceme, aby zastaralé iluze, které dosud brzdily náš vstup do Aliance, nadále ubíraly Ukrajině a jejím partnerům čas. Připravujeme příslušné kroky,“ pokračoval prezident.

Vedle toho prý vláda pracuje na reformách a na obnově Ukrajiny, aby v maximální možné míře naplnila vysoká očekávání Ukrajinců.

Pokud jde o situaci na frontě, Zelenskyj má jasno.

„Klíčové je neustálé ničení okupantů, to je poškozování jejich logistiky a jakéhokoli potenciálu na okupovaných územích, to je příprava našich aktivních kroků, to je protiútočná práce. A já děkuji všem našim vojákům, kteří ji zajišťují, kteří pamatují na to, že za každý ruský útok na naše města a vesnice, na naše pozice, za každé zabití Ukrajinců musí okupant utrpět nejcitelnější ztráty. Každý metr ukrajinské půdy musí pro okupanta znamenat nevyhnutelnost prohry Ruska v této válce, nevyhnutelnost toho, že na ukrajinské půdě nebude mít nepřítel žádné vyhlídky,“ poznamenal Zelenskyj.

Než se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“, ještě jednou poděkoval všem, kteří pomáhají jeho zemi v obraně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vítej v klubu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDušan Nárožný , 15.04.2023 16:23:23
.....a bláznů. Smlouva NATO mluví o míru, dohovoru, vyhýbaní se válkám ovšem její úřadující personál děla přesný opak. Podobně jako EU bude mluvit o prosperitě, demokracii a lidských hodnotách a skutek utek.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…