Zelenskyj varoval: Ruští kati a vrazi, nastane den, kdy bude obnovena spravedlnost

01.04.2023 10:50 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke svým spoluobčanům. O ruských katech, na které dopadne spravedlnost.

Zelenskyj varoval: Ruští kati a vrazi, nastane den, kdy bude obnovena spravedlnost
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Válka na Ukrajině trvá již více než 400 dní, během nichž bylo mnoho lidí zavražděno, mučeno, umučeno, znásilněno, okradeno. Ruskými agresory. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj svým spoluobčanům přislíbil, že na tyto pachatele dopadne spravedlnost. Na všechny ruské vrahy a katy dopadne mezinárodní právo. Zelenskyj je o tom přesvědčen.

„A oni je dostanou. My to zajistíme. Najdeme formáty, najdeme nástroje. Osvobodíme naši zemi a všechny naše lidi z ruského zajetí. A nastane den, kdy svět uslyší, že pro Ukrajinu byla obnovena spravedlnost. Bude nový Norimberk – proti rušistům. Děkuji všem, kteří nám v tom pomáhají. Každému státu, každému vůdci a každé mezinárodní organizaci,“ řekl Zelenskyj s odkazem na proces s nacistickými pohlaváry po skončení druhé světové války.

Ruská agrese proti Ukrajině trvá již druhý rok, a proto se již podruhé konala konference o hledání spravedlnosti pro Ukrajince a pro ruské zločince. V Bukureští.

„To vše proto, abychom urychlili, energičtěji vykonali celosvětovou práci pro tribunál nad ruskou agresí, kvůli novým zatykačům Mezinárodního trestního soudu na ruské válečné zločince, kvůli zákonným a spravedlivým trestům, které musí dostat všichni ruští vrazi a kati,“ řekl prezident

Po svém krátkém projevu se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vypadni!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegiačomentos , 01.04.2023 11:27:42

|  6 |  0

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…