Zelený Liška si přečetl zprávu tajné služby a vyděsil se

10.11.2013 21:12

Předseda Strany zelených (SZ) Ondřej Liška se pozastavil nad zprávou Bezpečnostní informační služby, podle které jsou nejpalčivějšími problémy České republiky korupce, zneužívání veřejných zakázek anebo pochybné přípravy státních strategií. Ptá se, kdy se problémy začnou řešit.

Zelený Liška si přečetl zprávu tajné služby a vyděsil se
Foto: hns
Popisek: Pavel Liška, fotokoláž

Liška se zlobí, že vláda se současnou situací nic nedělá a v nedohlednu je funkční Parlament, který by mohl organizovanému zločinu zabránit.

Neschopnost sestavit novou vládu ubírá čas na prosazování protikorupčních nástrojů

„Neschopnost sestavit novou Vládu a prodlužování povolebního martyria ubírá nám všem čas, ve kterém už dávno mohly být prosazeny funkční protikorupční nástroje,“ míní Liška.

Celý text ZDE

Šéf zelených poukázal na to, že jeho strana dlouhodobě prosazuje protikorupční nástroje, které by minimalizovaly možnosti úniků státních financí. SZ bude dále pracovat na jejich prosazování s podporou senátorů Elišky Wagnerové a Libora Michálka.

Problém sociálního vyloučení přerůstá státu přes hlavu. Kdy se začne konat?

Liška také varoval před ignorováním problému sociálního vyloučení, což postupně přerůstá v extremismus. „Bezpečnostní složky to potvrzují a varují, že situace může velmi snadno přerůst dokonce v terorismus. Jaká ještě další varování Vláda potřebuje, aby začala konat?“ ptá se Liška ve svém článku zveřejněném na ParlamentníchListech.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…