Železniční odbory hodlají stávkovat proti úsporám. Nechtějí být ale samy

10.04.2012 13:47

Železniční odbory jsou podle svého prezidenta Jindřicha Hlase připraveny stávkovat proti vládním úsporám. Stávka by byla celostátní, doufají však, že nepůjde jen o stávku na železnici a další odbory se k nim ještě připojí.

Železniční odbory hodlají stávkovat proti úsporám. Nechtějí být ale samy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

Železniční odbory jsou odhodlány a připraveny stávkovat. Chtějí však, aby se k nim připojily i další odborové svazy a nešlo jen o stávku v oblasti dopravy. Podle slov hlavních představitelů a prezidenta koalice Odborového sdružení železničářů a Federace strojvůdců půjde o celostátní záležitost.

Českomoravská konfederace odborových svazů s Jaroslavem Zavadilem v čele svolala na 21. dubna demonstraci. Dopravní odbory proto v úterý vyzvaly k účasti na protestu. Na stávku by podle odborářů mělo dojít tehdy, když vláda ani před demonstrací neustoupí.

Odborům vadí především vládní úspory a sociální politika. Požadují například zastavení důchodové reformy, která podle předáků vysaje z důchodového účtu příští rok 20 a více miliard korun.

Zastavení reforem požadovaly dopravní odborové svazy už loni. Na protest uspořádaly červnovou stávku v dopravě, přesto vláda v úsporách pokračuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…