Zeman a Hašek chystají v ČSSD noc dlouhých nožů, myslí si komentátor

17.08.2013 18:46

Prezident Miloš Zeman upozornil, že hrozí povolební koalice ČSSD a TOP 09. Komentátor Leoš Kyša za tím však vidí ještě něco dalšího – spolu s podporou Michala Haška jde o snahu rozbít „opozici“ v rámci sociální demokracie.

Zeman a Hašek chystají v ČSSD noc dlouhých nožů, myslí si komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

„Jako důkaz tohoto myšlenkového konstruktu hned přispěchal věrný Michal Hašek, který Zemanova slova potvrdil s tím, že ,v ČSSD jsou vskutku hlasy volající po spojení s Kalouskem‘. A řekněme si na rovinu, že není většího arciďábla pro blok okolo Zemana, než je právě Kalousek,“ píše Leoš Kyša na serveru Týden.cz.

„Staré politické pravidlo říká, že koalice se dělají až po volbách. Zeman s Haškem toto pravidlo rozhodně neporušují, protože o žádné úvahy o povolební koalici tu vůbec nejde. Jde jen a pouze o to, najít si důvod jak zatočit s opozicí v sociální demokracii,“ dodává.

Přitom podle něj byla původně v ČSSD většina těch, kteří netrpěli „stockholmským syndromem“ k Miloši Zemanovi. Přes noc, kdy se hlasovalo o důvěře vládě Jiřího Rusnoka, se z nich ale stala opozice.

„Zeman s věrným Haškem touží po tom, aby po volbách vládla taková ČSSD (ať už se SPOZ nebo za nějakého druhu podpory KSČM), která bude zcela prozemanovská. Obávají se, že lidem jako Bohuslav Sobotka, Jiří Dientsbier, Lubomír Zaorálek či nejslušnější z někdejších českých premiérů Vladimír Špidla po vítězných volbách narostou křídla a nebudou tancovat tak, jak Zeman píská. Navíc by mohli z funkcí vyšoupnout jeho lidi, jako je Zdeněk Škromach či právě Michal Hašek,“ varuje komentátor.

„Po prohlášeních o chystaném spojení ČSSD s TOP 09 po volbách bych si, být některým z vyjmenovaných ‚nepřátel‘ a jejich spojenců, už balil věci a hledal práci. V ČSSD nastává vskutku tvrdý boj o kandidátky a Hašek našel díky Zemanovi skvělý způsob, jak je vyčistit od ‚nespolehlivých, kteří volají po spolupráci s TOP 09',“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…