Zeman a bývalí ministři jeho vlády se sešli na zabijačce

28.01.2017 20:42

Prezident Miloš Zeman a zhruba desítka ministrů jeho někdejší vlády z konce 90. let se dnes sešli na zabijačce na Hodonínsku. Na svůj statek prezidenta a bývalé kolegy pozval někdejší ministr zemědělství Jan Fencl.

Zeman a bývalí ministři jeho vlády se sešli na zabijačce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman před natáčením každoročního Vánočního poselství

Do Hodonína za Fenclem jezdil Zeman už v minulosti a na tuto tradici navazuje i v době, kdy je prezidentem. Na Fenclově statku ho přivítali krátce po poledni, prezident dostal chleba se solí.

Posezení bývalých ministrů Zemanovy vlády bylo bez účasti novinářů. Bývalý kabinet dostal od Fencla naservírovaný guláš, zabijačkový ovar a další pochoutky.

V Hodoníně se dnes sešli například bývalý ministr školství Eduard Zeman, ministr pro místní rozvoj Petr Lachnit, exministr průmyslu Miroslav Grégr a další někdejší politici. Většina z nich už skončila v politice před mnoha lety.

Zemanova sociálnědemokratická vláda vedla zemi čtyři roky od roku 1998 na základě takzvané opoziční smlouvy s ODS, která při hlasování o důvěře odešla ze Sněmovny. Zemanův dnešní hostitel v minulosti uvedl, že tato vláda byla „první a poslední úspěšnou vládu ČSSD v historii země“.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…