Zeman bude za kampaň doplácet ještě 18 milionů

04.02.2013 16:29

Až po volbě bude nově zvolený prezident Miloš Zeman doplácet asi 18 milionů za volební kampaň, za níž doposud utratil milionů dvanáct. Předseda Strany práv občanů - Zemanovci Vratislav Mynář již uvedl, že celkové náklady za kampaň odhaduje na třicet milionů. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Zeman bude za kampaň doplácet ještě 18 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Podle Mynáře ale 18 milionů nechybí a o zalepení díry v rozpočtu bylo předem postaráno. Volební tým byl již před konáním voleb domluven s dárci, peníze ale zinkasuje až po ní. "Zhruba jsme tušili, kolik nás kampaň bude stát. Máme uzavřené smlouvy s dárci, kteří nám peníze pošlou ve chvíli, kdy začne nabíhat splatnost faktur," řekl Mynář serveru Aktuálně.cz.

Na drtivou většinu faktur volební tým teprve čeká - domluvil si například, aby se faktury za prosinec platily až v těchto dnech, faktury za leden přijdou na řadu ještě později.

Totožnost sponzorů, se kterými Zeman uzavřel dohodu, Mynář odmítá sdělit. "Nechte se překvapit. Až to bude aktuální, objeví se to na transparentním účtu," uvedl předseda SPOZ s tím, že chtějí dárce ušetřit dotazů novinářů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…