Zeman je hulvát a alkoholik, reaguje kontroverzní Šinágl na slova o Sudeťácích

24.04.2013 10:44

Českému kontroverznímu aktivistovi Janu Šináglovi, který dlouhodobě srdnatě brání sudetské Němce, nemohl ujít výrok prezidenta Miloše Zemana, který naznačil, že sudetští Němci mohou být za odsun rádi, protože mohli být také popraveni. Hodnotí jej jako amorálnost a zhovadilost člověka, který je nositelem těchto "hodnot".

Zeman je hulvát a alkoholik, reaguje kontroverzní Šinágl na slova o Sudeťácích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česko okrojené o Sudety. Stále si ho připomínají v Sudetoněmeckém domě

Anketa

Dělá Miloš Zeman svou práci dobře?

77%
23%
hlasovalo: 15285 lidí

Miloš Zeman při návštěvě Rakouska pro agenturu APA řekl, že ačkoli odsuzuje divoké vyhánění Němců, které předcházelo československým státem organizovanému odsunu, k otázce "vlastizrady" mnoha sudetských Němců prohlásil: "Když občan nějaké země kolaboruje se zemí, jež jeho stát okupuje, tak je vyhánění mírnější trest než například trest smrti."

Šinágl je těmito slovy šokován a vyjadřuje se k nim na svých webových stránkách. "Takovou amorálnost, nemravnost a zhovadilost může pronést jen člověk, který je sám nositelem těchto 'hodnot'! Nepochybuji, pokud by čeští Němci mohli zůstat ve svých staletých domovech, komunisté by volby nevyhráli, to dobře věděl Edvard Beneš. Potom by se nikdy nemohl stát prezidentem člověk takových 'kvalit' jako je Miloš Zeman či Václav Klaus," píše rozhořčeně aktivista, který je přesvědčen, že čeští Němci by ochránili veřejný prostor před amorálními jevy, které naši zemi ovládají.

"Na jejich místa nastoupili zloději, lenoši a kariéristé. Dnes kdysi kvetoucí oblast obývají na mnoha místech Romové, kteří těžko kdy této krajině dají to, co jí dali ti, kteří v ní žili po staletí. Nedivme se, že totalita nám 'klepe stále více na dveře' i s pomocí takovýchto 'prezidentů', kteří nejsou ničím jiným než jejím produktem, věrným obrazem a kteří se podle toho také chovají," rozohnil se Šinágl.

Prezident hulvát a alkoholik

"Neskutečné, co vše tento inteligentní hulvát je schopen vypustit ze svých nevymáchaných úst. Pokud neuznává princip kolektivní viny, tak by nám měl také říci, kde jsou ty důkazy konkrétní viny 90 % českých Němců, pro které je vyhnání 'mírnější než trest smrti', když tvrdí, že jen 10 % bylo nevinných?! Je podle něj snad vinných zločiny komunistů i 90 % členů KSČ?!" ptá se aktivista.

A v kritice a útocích na hlavu státu pokračuje. Rozhodně si nebere servítky. Komentuje přitom i hradní nákup speciálního testeru na alkohol, který by odhalil případný obsah metylalkoholu. "Nedivím se, že ochranka požaduje 'alkohol tester' za milion - prý aby se prezident nenapil omylem methylalkoholu? Nakupuje snad Hrad alkohol u Vietnamců?! Obávám se, že ochranka tester potřebuje, aby včas 'ochránila' prezidenta-alkoholika před skandály, otravou alkoholem a 'sebeúrazem', za který pochopitelně vždy mohou jiní – ochrankou počínaje, vlastním palcem pokračujíc a konče schody, které si dovolily být nerovné a neříci to předem!" uzavírá ironicky Šinágl.

Jan Šinágl provozuje vlastní webové stránky a rozesílá pravidelné hromadné e-maily řadě médií a politiků. Značnou pozornost vyvolal v roce 2005, když byl jako jeden z protestujících na prvomájovém srazu KSČM na pražské Letné násilně zadržen policií. Výrok Grebeníčka („Je tady nějaký primitiv, odveďte ho!“), tehdy předsedy KSČM, pronesený jako žádost o zákrok policie ČR proti Šináglovi, se stal předmětem soudního sporu. Kvůli zatčení se dostal do přímé konfrontace s premiérem Jiřím Paroubkem, který obhajoval svého ministra vnitra Františka Bublana.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…