Zeman má perfektně narýsovanou kampaň, nešetří chválou Dvořáková

04.12.2012 22:55

Politoložka Vladimíra Dvořáková nešetřila v pořadu Události, komentáře chválou na adresu prezidentské kampaně Miloše Zemana. Podle ní má jasno strategii a dokázal vypilovat svůj projev.

Zeman má perfektně narýsovanou kampaň, nešetří chválou Dvořáková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimíra Dvořáková

„Jeho kampaň je perfektně narýsovaná,“ chválila ho Vladimíra Dvořáková v ČT. „Má naprosto jasnou strategii pro první kolo, má naprosto jasnou strategii pro druhé kolo,“ dodala. Podle ní Miloš Zeman přišel na to, jak stmelit voliče ČSSD a KSČM.

„To interview nemělo chybu,“ dodala také k rozhovoru se Zemanem, který začínal v 18:30. Podle Dvořákové byl svůj, a tak jeho vystoupení stále obsahovalo tradiční bonmoty, naopak ale také nemluvil tak, aby někoho naštval.

S tím se shoduje i komentátor Petr Honzejk z HN. Nazval to „počítačově“ verzí Zeman 2.0. Podle něj byl bývalý předseda ČSSD dříve vulgární, obhroublý. „To nevidíme ve veřejných debatách. Miloš Zeman si odpouští tradiční urážky novinářů,“ poukázal Honzejk.

„Je to verte něčeho, co bychom mohli nazvat Zemanem s lidskou tváří,“ prohlásil komentátor. Přinesl ale i trochu kritiky. Zeman se podle něj šikovně tváří, že korupce byla před ním a po něm, ale během jeho vlády nikoliv. „Miloši Zemanovi se velice daří v interpretaci toho, co udělal špatně,“ míní Honzejk. Například všechny neduhy vlády nazývá omyly. Jenže buď těch omylů bylo tolik, že Zeman je špatný politik, nebo o omyly nešlo a on o všem věděl. Ani jedno prý není dobré.

V tom mu dala za pravdu i Dvořáková. „Privatizace bank byla tehdy zcela na místě, ale neříká jinou věc – že se dostala celá řada lidí z ODS do dozorčích rad,“ kritizovala opoziční smlouvu. Navíc Zeman v rozhovoru naznačil, že by rád mluvil do podoby zákonů. „To opravdu funkce prezidenta v parlamentním systému není,“ uzavřela politoložka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…