Zeman má prý znovuzvolení skoro jisté. Uznávaný Bohumil Pečinka rozebral, čím se jeho soupeři odepsali

06.12.2015 8:59

Prezident Miloš Zeman má slušnou šanci, že obhájí prezidentský mandát, protože pochopil, co si přeje většina společnosti. Většina společnosti si přeje ujistit, že budou v bezpečí před teroristy a uprchlíky ze zemí třetího světa. Odpůrci Zemana udělali osudovou chybu, když se v odporu proti prezidentovi zařadili do tábora „vítačů“. Podle komentátora Bohumila Pečinky tím sami sebe předem odepsali.

Zeman má prý znovuzvolení skoro jisté. Uznávaný Bohumil Pečinka rozebral, čím se jeho soupeři odepsali
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Lanškrouně

V devadesátých letech byla většina Čechů, Moravanů a Slezanů přesvědčena o tom, že Česká republika musí projít ekonomickou transformací. Miloš Zeman sice původně šel proti proudu, ale když se stal premiérem, pochopil, že musí držet kurs, pokud chce opravdu uspět, takže jako premiér provedl jen kosmetické změny v předchozích opatřeních Václava Klause. Některé v podstatě pravicové kroky navíc sám provedl, konkrétně privatizaci bank.

Na počátku nového tisíciletí sice pomalu vyprchával étos devadesátých let, ale politici z něj stále dokázali těžit. Teď se ale zdá, že se většinový názor mění. Společností už nehýbou ekonomické otázky, ale obavy z uprchlíků. Miloš Zeman to opět pochopil a přizpůsobil se tomu.

Celý komentář naleznete zde

„Tragédií antizemanovského tábora, který se zformoval během prezidentské volby na jaře 2013, je, že mnoho z těch, co chtěli ‚natřít Zemana‘, se automaticky postavilo do táborů příznivců ‚vítací politiky‘. Automatismus postoje ve stylu, ‚když jsem proti Zemanovi, musím být zároveň pro uprchlíky‘ vedl k tomu, že řada osobností se postavila proti většinovému názoru české společnosti. Stručně řečeno, tito lidé se stali nevolitelnými. Ze dne na den fakticky odpadly dvě třetiny kandidátů, ještě než začala volební kampaň,“ píše komentátor.

Existuje proto vysoká pravděpodobnost, že Zeman obhájí prezidentský mandát i ve volbách roku 2018. Fakticky totiž bude mít jediného soupeře – sama sebe.  Mohou mu uškodit jeho některé až příliš přehnané výroky, které navíc čas od času nemůže podpořit fakty. Může mu uškodit spojení s nevhodnými spolupracovníky. A největší slabinou Miloše Zemana je jeho zdraví, neb se ví, že nikdy nedržel právě nejzdravější životní styl a v roce 2018 mu bude už 74 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…