Zeman mě baví a zahraniční politiku má v pořádku, prohlásil bavič Mládek na Frekvenci 1

15.02.2015 18:35

Hostem nedělního Pressklubu moderátora Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byl zpěvák a humorista Ivan Mládek. Prozradil mimo jiné, že ho baví vystupování prezidenta Miloše Zemana, se kterým souhlasí v pohledu na zahraniční politiku. Jinak je mu ale nejbližší program Svobodných a názory Václava Klause. Pravicové strany prý jsou schopny lépe naplnit státní kasu.

Zeman mě baví a zahraniční politiku má v pořádku, prohlásil bavič Mládek na Frekvenci 1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Mládek hraje písničku Zlá baba...

"Já jsem se už před časem rozhodl, že v sedmdesáti už nepolezu do televize, protože jsem dědek starej," prohlásil hned na úvod Ivan Mládek, který se narodil v roce 1942. Dnes prý jezdí především s kapelou a je spokojen. Občas se snaží psát nějaké texty, ale psaní písniček už ho prý nebaví. Napsal jich tolik, že už jejich prostřednictvím sdělil snad všechno. Občas ale skládá reklamní písničky na zakázku.

"A jak byste začal, kdyby vás někdo poprosil o reklamní písničku pro Frekvenci 1," ptal se moderátor Luboš Xaver Veselý. "Jak bych začal, kolik za to dáte?" odpověděl se smíchem písničkář. Naznačil, že občas se honorář pohybuje i ve stovkách tisíc. Rozhodně se ale nepovažuje za virtuóza.

Jsem pravičák, protože...

Ve druhé polovině pořadu se vyjádřil i k veřejnému životu. "Já jsem se dřív děsil, že volby vyhraje ten nebo onen, ale dneska vidím, že i ty levicové strany se chovají celkem demokraticky. Je to tak, že každý chvilku tahá pilku a ty strany se musí bát, že o moc přijdou," podotkl Mládek.

Souhlasí prý s většinou názorů Václava Klause a ze srdce mu nejvíc mluví program strany Svobodných. "Ale aby sis nemyslel, že jsem nějaký asociál, ale já myslím, že ty pravicové strany jsou schopné líp naplnit státní pokladnu," shrnul svůj pohled.

Prezident Zeman mě baví

Stranou jeho pozornosti nezůstal ani prezident Miloš Zeman, který se profiluje jako levicový. "Lidi si ho zvolili, tak ať je prezidentem. Nedávno jsem řekl, že je nesmysl, aby se odvolával. Lidi si ho zvolili, tak ať si ho užijou. Já se občas bavím, mě baví Miloš Zeman jako komik. V něčem s ním nesouhlasím, ale třeba v zahraniční politice ano, to je v pořádku," prohlásil na adresu prezidenta Mládek, který má za to, že současný "hradní pán" je především pragmatik a jako levicový politik se profiloval proto, aby zaplnil prostor v opozici proti Václavu Klausovi.

Médiím vytkl, že zkreslují některé kauzy, které se Miloše Zemana týkají. Zmínil kauzu vyjadřování o Pussy Riot, která prý neproběhla úplně tak, jak o tom informovala některá média.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…