Zeman navštíví firmu Petrof, proslulého výrobce klavírů

16.04.2014 6:03

Druhým dnem dnes pokračuje návštěva prezidenta Miloše Zemana v Královéhradeckém kraji. Zeman se například podívá do firmy Petrof v Hradci Králové, která už 150 let vyrábí klavíry. Nástroje dodává do desítek zemí.

Zeman navštíví firmu Petrof, proslulého výrobce klavírů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman na Univerzitě v Hradci Králové

Návštěva ve společnosti Petrof zahájí dnešní prezidentův program. Zeman uvidí muzeum firmy a sejde se se zaměstnanci i s Janem Petrofem, jedním z potomků zakladatele podniku. Firma ročně prodává na 1500 pianin a klavírů asi do 60 zemí. Její roční tržby se pohybují kolem 220 milionů korun a ve firmě pracuje asi 220 lidí.

Firmu založil v roce 1864 Antonín Petrof. Podnik pořád zůstává rodinným, protože většinovou majitelkou firmy je Zuzana Ceralová Petrofová.

Později se prezident setká s představiteli a obyvateli obce Holovousy a měst Jičína a Náchoda. Poté povečeří v Náchodě se senátory a poslanci zvolenými za Královéhradecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…