Zeman podle kancléře začne jednat. V pátek se sejde s předsedy stran

20.08.2013 22:12

Poslanci odhlasovali, že bude rozpuštěna sněmovna. Samotný akt ale učiní prezident Miloš Zeman. Ten se na dalším postupu chce domluvit s předsedy parlamentních stran, situaci bude řešit už v pátek.

Zeman podle kancléře začne jednat. V pátek se sejde s předsedy stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Mohu potvrdit, že se pan prezident chce v pátek setkat s předsedy parlamentních stran. Náplň schůzky je vzhledem k okolnostem jasná, budou jednat o rozpuštění Poslanecké sněmovny a termínech předčasných voleb," uvedl pro iDnes.cz hradní kancléř Vratislav Mynář.

Pozvánky pro předsedy parlamentních stran se teprve budou rozesílat. Setkání s nimi bude Miloš Zeman domlouvat během středy, předpokládá jeho mluvčí Hana Burianová. Zda se však se všemi skutečně sejde, ještě není jisté.

Předčasné volby by podle prezidenta měly být 25. a 26. října. Záleží však, jak Ústavní soud rozhodne o stížnosti poslance VV Petra Skokana. Už jednou ÚS zastavil předčasné volby, a to když v roce 2009 vyhověl stížnosti Miloše Melčáka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…