Zeman pojede do Mongolska

06.07.2016 9:40

Českou delegaci do mongolského Ulánbátaru na jednání hlav států a vlád členských zemí ASEM (Asia-Europe Meeting, Asijsko-evropské setkání) povede prezident Miloš Zeman. Setkání se uskuteční 14. až 16. července. Vyslání delegace ve čtvrtek projedná kabinet premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Zeman pojede do Mongolska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Během summitu se uskuteční plenární zasedání a neformální debata za zavřenými dveřmi o aktuálních regionálních i globálních tématech, vyplývá z informací ČTK. Na programu tak nepochybně bude především boj proti terorismu, ale i otázky klimatických změn. Uskuteční se také bilaterální schůzky jednotlivých zemí.

ASEM sdružuje 51 evropských a asijských zemí. Česko je členem společenství od roku 2004. Summit se koná jednou za dva roky střídavě v Asii a Evropě a účastní se jej hlavy států a vlád členských zemí a představitelé Evropské unie a ASEAN. Naposledy byl v roce 2014 v Miláně. ASEM si letos připomíná dvacet let své existence.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…