Zeman prý Jurečkovi slíbil, že ho jmenuje ministrem

22.01.2014 18:35

Místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka dostal od prezidenta Miloše Zemana příslib, že ho jmenuje ministrem zemědělství. S hlavou státu mluvili mimo jiné o společné zemědělské politice EU a Lesích ČR. Jurečka to řekl novinářům po středečním jednání s prezidentem, které trvalo zhruba hodinu.

Zeman prý Jurečkovi slíbil, že ho jmenuje ministrem
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL a kandidát na hejtmana v Olomouckém kraji

„Já bych neřekl slib, dostal jsem takový příslib," uvedl na otázku ohledně svého jmenování do ministerské funkce Marian Jurečka. Potvrdil, že Miloš Zeman chce jmenovat koaliční vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL do konce ledna. Prezident proti němu prý nevznesl žádné výhrady. Zeman před časem Jurečku označil za popletu kvůli jeho vyjádření k události známé jako prezidentova viróza.

Schůzka se podle Jurečky odehrála ve velmi přátelském duchu. Místopředseda lidovců prezidenta seznámil s prioritami, s nimiž na Těšnov míří. „Zmiňoval jsem za prvé vyřešení situace v oblasti IT na ministerstvu, potom je to dokončení rozhodnutí na národní úrovni okolo Společné zemědělské politiky, dále jsou to věci okolo Lesů České republiky," řekl. Důležité je podle něj také zvýšení potravinové soběstačnosti ČR a zvýšení úrovně českého zemědělství.

Jurečka jako jediný nepřijel na Hrad autem. Darem přinesl prezidentovi uzeniny a sýry od dvou soukromých producentů z Vysočiny a Hradce Králové. „To jsou úplně jiné uzeniny," vtipkoval před novináři na adresu Babišovy skupiny Agrofert, která vlastní Kostelecké uzeniny. Právě Babiš, který má být v nové vládě ministrem financí, se pochlubil tím, že přinesl na Hrad koš uzenin od největšího tuzemského výrobce, který mu patří.

„To jsou kvalitní uzeniny z Vysočiny z malých a středních firem, to není žádná velkokapacitní výroba," poznamenal k tomu Jurečka s úsměvem. Kostelecké uzeniny prý Jurečka domů nekupuje, pouze ze dvou výroben v nejbližších obcích. „Kostelecké uzeniny jedině, že by na návštěvě někdo nakrájel, a pak to nevědomky pojím. Já si dávám pozor, abych kupoval jen od regionálních výrobců," dodal Jurečka. Že by svými výroky o lahůdkách zasel jádro sporu v nové koalici, se prý nebojí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…