Zeman prý neřekl vůbec nic. Pavel Sehnal nabízí úvahu, jak to bylo s Rusy a Vrběticemi

29.04.2021 15:20

Náhodné výbuchy ve Vrběticích jsou nepravděpodobné. Myslí si to předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal, který kritizuje prezidenta Miloše Zemana za jeho vystoupení k celému případu. Prý neřekl prakticky nic. “Žádné důkazy nepředložil, přestože říkal, že celý týden studoval dostatek dokumentů,” uvádí politik.

Zeman prý neřekl vůbec nic. Pavel Sehnal nabízí úvahu, jak to bylo s Rusy a Vrběticemi
Foto: APB
Popisek: Pavel Sehnal

Nedělní vystoupení hlavy státu ke kauze Vrbětice vyvolalo na veřejnosti vyostřené diskuse. Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal ale obsahem projevu Miloše Zemana překvapený nebyl.

“Vystoupení prezidenta Miloše Zemana všichni, kteří měli pocit, že něco řekne, s netrpělivostí očekávali. My, kteří pana Zemana a známe a politicky ho pozorujeme po několik desetiletí víme, že neřekne nic. To se také stalo,” uvedl.

Anketa

Kdyby teď hospoda poblíž načerno otevřela zahrádku, zašli byste posedět?

53%
33%
hlasovalo: 20479 lidí

Podle něho prezident nepředložil žádné důkazy, které by poskytly jakékoli další podrobnosti o případu. “Dozvěděli jsme se, že existují dvě vyšetřovací verze případu a buď to byla náhoda nebo teroristický útok. Důkazy pro jednu ani druhou variantu pan prezident nepředložil, přestože říkal, že celý týden studoval dostatek dokumentů,” připomíná Sehnal.

“Prezident má ze zákona přístup k utajovaným skutečnostem a všem zprávám zpravodajských služeb, takže měl možnost se seznámit se všemi dostupnými podklady. Jeho výroky jsou natolik neurčité, že z nich nelze usuzovat vůbec nic,” míní.

Měli bychom prý vycházet z toho, že skutečně existují zpravodajci tajných služeb různých zemí operující na území druhých států. “Nepochybně i provádí různé akce. Vzhledem k tomu, že časové rozpětí mezi prvním a druhým výbuchem jsou skoro dva měsíce, je nepravděpodobné, že by šlo o náhodu. Domnívám se proto, že jsme byli terčem násilného aktu. Komu tento násilný akt připsat je otázka dalšího zkoumání,” konstatuje šéf Aliance pro budoucnost. 

“Osobně se domnívám, že Česká republika byla cvičnou loukou, na jejímž území se odehrála akce jiných států. Hovoří se o možnosti, že zbrojní materiál, který v těch skladech byl, měl směřovat přes Bulharsko na Ukrajinu. Vypadá to jako logická varianta. Jestliže Rusko bylo do tohoto válečného konfliktu zapojeno, vyvíjelo činnost, která měla protistraně znesnadnit přístup k munici a dalšímu materiálu,” dodal Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…