Zeman rozděluje ČSSD. Zaorálek ho odmítá podpořit

13.01.2013 21:35

Ačkoli se ČSSD snažila vypadat jednotně, když předseda strany Bohuslav Sobotka uváděl, že sociální demokraté podpoří Miloše Zemana v druhém kole prezidentské volby, zdá se, že tento krok, jen plně odhalil rozdělenost největší české levicové strany. Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek již před volbou odmítal Zemana a činí tak i nadále.

Zeman rozděluje ČSSD. Zaorálek ho odmítá podpořit
Foto: ČSSD
Popisek: Stínový ministr zahraničních věc za ČSSD Lubomír Zaorálek

„Miloš Zeman, to je takové Klausovo dvojče. Prezidentský kandidát Zeman nám před očima předvádí totálně černě financovanou volební kampaň. Jeho od jara vedená kampaň stojí desítky milionů korun, odhady mluví o sto milionech, ale Zemanova partička bez uzardění uvádí 5-8 milionů. Ne nadarmo uvádí server Demagog.cz, že Zeman si ve všech údajích a výrocích, které vypouští z pusy, vymýšlí suverénně nejvíc ze všech kandidátů," uváděl Zaorálek.

Zemana podporují notně kontroverzní osoby jako nejčastěji skloňovaný Miroslav Šlouf, ale i předseda Zemanovců Vratislav Mynář, který dělá exekuce pro pražský dopravní podnik, jak uvedly Hospodářské noviny. „Všimněte si, že Zemanovi vůbec nevadí peníze získané z tak nemravného vysávání lidí," dodává.

Zaorálek připomíná o Zemanovi: „především je to bílý kůň peněz a zájmů, o kterých nemáme vědět vůbec nic. Proč se o tom nesmí vědět? Důvody jsou dva. Buď se jedná o prostředky nelegálně nabyté, anebo se nesmí prozradit, kdo za tuto pomoc má zítra získat protislužbu."

Dokonce se i domníval, že Zemanovi může velmi prospět prezidentem Václavem Klausem vyhlášená amnestie. „Klausova amnestie může souviset s prezidentskou kampaní, víc než si dokážeme představit. Jen Zeman nemůže říct nahlas, odkud se mu penízky nakonec posypou," doplňuje s tím, že se se Zemanem vracejí démoni.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…