Zeman roztleskal publikum dvěma obrázky. A vyhrál

04.12.2012 11:12

Prezidentští kandidáti se sešli na další společné akci. Tentokrát měli své vize shrnout do prezentace v powerpointu a tu následně předvést. Největší aplaus nakonec získal Miloš Zeman, který si sice připravil nejúspornější představení ze všech, ale s neznámou technikou se nakonec vypořádal se ctí.

Zeman roztleskal publikum dvěma obrázky. A vyhrál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman měl přednášku na VŠE. Studenti o ní projevili nebývalý zájem

Deník Hospodářské noviny se rozhodl uspořádat akci nazvanou „prezidentský powerpoint“. Kandidáti na hlavu státu se při ní měli předvést jako skuteční lídři a po vzoru vysokých manažerů odprezentovat svoji vizi České republiky.

Jako první vystoupil se svou prezentací Přemysl Sobotka z ODS. Ten si připravil emotivní vystoupení, které začal mobilizací v roce 1938, pokračoval bojem proti nacismu a komunismu a přitom hovořil o národních zájmech. Ještě hlasitěji na vlasteneckou notu zahrála Jana Bobošíková, a to doslova. Na začátek svého vystoupení si totiž nechala zahrát fanfáru. V jednotlivých slidech pak česká vlajka spojovala úderná hesla typu „Stop diktátu z Bruselu“ nebo „Sjednocený evropský zájem neexistuje“.

Nejprofesionálněji svou prezentaci předvedli dva kandidáti s nedávnými zkušenostmi ze soukromého sektoru, kde je powerpoint běžně používán. Vladimír Dlouhý si připravil bojovnou prezentaci, a jeho vystoupení by prý v soukromém sektoru působilo asi nejlépe. Jiří Dienstbier mu však zdatně konkuroval, jistě prezentoval sociální témata a stihl pohovořit i o korupci, zatímco Dlouhého museli moderátoři utnout pro překročení sedmiminutového limitu.

Hlavní favorité prezidentské volby připravili prezentace v duchu svého obvyklého vystupování. Jan Fischer si připravil jednoduchou prezentaci o pěti slidech, při které mluvil například o zeštihlování prezidentské kanceláře. To Miloš Zeman na neznámé půdě interaktivity raději příliš neriskoval. Jeho prezentace obsahovala pouhé dva obrázky, přičemž na prvním doplňoval Zemanovu fotografii slogan „Česká republika na cestě k sociálnímu státu“  a na druhém prezidentský kandidát zdvořile děkoval za pozornost. Sedmiminutový limit Zeman vyplnil projevem ve svém klasickém, lehce uvolněném stylu.

Za úspornou prezentaci se bývalému premiérovi dostalo nejhlasitějšího potlesku ze všech, což znamenalo, že byl prohlášen vítězem této dovednostní soutěže prezidentských adeptů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…