Zeman s Nejedlým se nás bojí, pyšní se Jakub Janda. Jednou se prý děti budou učit o prezidentovi, který sloužil nepřátelské diktatuře

26.09.2018 17:24

Jakub Janda se opět činil na facebooku. Šéf spolku Evropské hodnoty se pro změnu věnoval prezidentu Zemanovi. V obsáhlém příspěvku na sociální síti se věnoval tomu, jak se ho, i jeho think-tanku, Miloš Zeman, potažmo Martin Nejedlý, bojí. A na Martina Nejedlého měl ředitel Evropských hodnot spadeno už v předchozím příspěvku o jaderné elektrárně.

Zeman s Nejedlým se nás bojí, pyšní se Jakub Janda. Jednou se prý děti budou učit o prezidentovi, který sloužil nepřátelské diktatuře
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Přerově

Včera se Jakub Janda vyjadřoval o tom, co by mělo hýbat českou veřejnou debatou: „Hlavním tématem české veřejné debaty na následující měsíce by mělo být, jak se nás Martin Nejedlý snaží svými tlaky přes prezidenta na vládu zavázat k netransparentní obrovské dohodě s Rosatomem na stavbu nových jaderných bloků. V bezpečnostní branži se ví, jak Rusové tyto dohody za stovky miliard užívají k nastavení mechanismů strategické korupce tak, aby danou zemi mohli důkladně ovládat a vydírat, když je potřeba. Studijní příklady: Bělorusko, Srbsko, Maďarsko.

Anketa

Myslíte, že současné vedení vašeho města, vaší obce či vaší městské části krade?

86%
14%
hlasovalo: 4574 lidí

Přesně o to se u nás ruský zástupce pan Nejedlý snaží a skoro nikoho to nezajímá. Věnuje se tomu zatím jen pár novinářů a naši spojenci, kteří jsou vyděšení z toho, jak jednoduše se necháváme jako země kupovat. Tohle je tisíckrát důležitější než skupinky kolaborantů, které u nás pro ruské zájmy pracují nyní. Když se to Rusům s jádrem podaří, mohou u nás získat strategický vliv na generaci. Mluvme o tom. Ptejme se, proč ministryně průmyslu prosazuje ‚madarskou cestu‘, tedy nedělat tendr a prostě to dát napřímo ruskému státu.“

Dnes se Janda zmohl na podstatně delší příspěvek. V něm pozornost, kterou mu prezident věnoval ve svém proslovu v Olomouci, považuje za důkaz toho, že se ho Zeman, potažmo Martin Nejedlý, bojí, protože údajně „rozkrývá a vysvětluje, jak prezident ČR slouží Ruské federaci jako její trojský kůň v našem ústavním systému“.

Zde je celý Jandův příspěvek:

ZEMAN (TEDY NEJEDLÝ) SE BOJÍ.

Děje se zajímavá věc.

Prezident nás (think-tank Evropské hodnoty) podruhé během několik dní napadl, tentokrát včera v Olomouci.

Minulý týden nás na jednání vlády označil za "neužitečnou nevládní organizaci".

Proč hlava státu tak intenzivně napadá jednu nevládní organizaci tak krátce po sobě?

Od roku 2015 rozkrýváme a vysvětlujeme, jak prezident ČR slouží Ruské federaci jako její trojský kůň v našem ústavním systému. Shromáždili jsme přes padesát příkladů jeho služby Kremlu.

Zeman na nás útočil už v letech 2016 - 2017, ale to mu ještě o tolik nešlo. Teda - ne jemu, ale panu Nejedlému.

Nyní se snaží dotlačit vládu, aby dala zakázku na 200+ miliard korun na stavbu jaderných reaktorů Rosatomu. Bez tendru, rychle pod stolem pod rouškem "mezivládní dohody", což je přesně to jak to Rusko udělalo v Maďarsku s projektem Paks 2.
A my jsme jedni z těch, kteří o tom mluví. Proto ty útoky. Používá klasickou snahu o útok na toho, který popisuje jeho nepřátelskou činnosti proti zájmům našeho státu.

Skvělé je ale to, že mu to moc nepomůže. I kdyby nám udělal cokoliv, už existují desítky lidí mezi novináři a bezpečnostní komunitu, kteří se touto hrozbou zabývají.

--

Ruská investice do Miloše Zemana se vyplácí. Shrňme si, co je veřejně známo:

- Víme, že Miloše Zemana začal po roce 2003 vodit ruský oligarcha Vladimir Jakunin, pravidelné placené dovolené na Rhodosu.

- Víme, že vedle Zemana se najednou objevil Martin Nejedlý, který dekádu pracoval v moskevských oligarchických kruzích. Nejedlý Zemanovi vedl a zařídil jeho stranu a obě prezidentské kampaně. Když měl problém, ruské peníze Lukoilu ho z něj vykoupily.

- Dnes šéfporadce prezidenta Nejedlý v Česku lobbuje za Rosatom tak, aby megazakázku na české jaderné elektrárny dostali Rusové.

- Dodnes netušíme, odkud je pan Nejedlý placen. Více než šest let.

- Zemanovu kampaň výrazně platila firma, za kterou jedná právník Putinova úzkého kruhu oligarchů.

- Zeman už od roku 2014 plnohodnotně a systematicky hájí ruské zájmy na mezinárodní scéně. Cokoliv Kreml řekne, Zeman téměř doslova zopakuje.

- Dnes máme vládu závislou na straně, která Moskvě slouží loajálně od svého založení od roku 1921.

- Hrad se dnes snaží Česko zavázat Rusům - pomocí obří zakázky na jaderné elektrárny, která by se bez tendru dala napřímo Rosatomu.

- Rusové ví, že jim běží čas. Jejich Zeman na Hradě nebude navždy. Proto tolik tlačí, aby jsme se jim v jaderné energetice zavázali co nejdříve.

---------

„Je tedy naprosto pochopitelné, proč Zeman útočí na organizace, které systematicky popisují jeho vlastizradu. Jednou se naše děti budou v učebnicích učit, jak si český národ nechal vládnout prezidentem, který sloužil nepřátelské diktatuře a skoro nikomu to nevadilo,“ tvrdí Jakub Janda z Evropských hodnot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…