Zeman s nevymáchanými ústy je otcem terorismu, stojí v novinách

07.06.2014 9:59

Komentátor Lidových novin Petr Kamberský v sobotním vydání varuje spolu s experty na boj proti terorismu před cejchováním celých skupin obyvatel. V komentáři s názvem „Miloš Zeman, otec terorismu“ rekapituluje jeho silná vyjádření, která prý v důsledku ohrožují naší národní bezpečnost.

Zeman s nevymáchanými ústy je otcem terorismu, stojí v novinách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman na sjezdu ČMKOS

Pan prezident Zeman je podle Petra Kamberského muž silných postojů a jako příklad nabízí jeho silnou podporu státu Izrael. „Bohužel jeho podpora je místy taková, že škodí nejen Česku, nejen snahám o mír a klidné soužití, ale v posledku i státu Izrael,“ míní Kamberský.

A co vytýká prezidentovi? Podle vlastních slov to, že například obviňuje bez důkazů. „Útočí na celou skupinu lidí. Difamuje celé jedno náboženství takovým způsobem, že ohrožuje naši národní bezpečnost,“ napsal.

Kamberský pak nabízí příklady Zemanových výroků, které podle něj vhánějí další muže do náruče džihádistů. „V roce 2002 coby premiér přirovnal Jásira Arafata k Adolfu Hitlerovi. Tedy, ne že by Arafat nebyl zlosyn a terorista, ale toto bylo příliš i na Izrael. Pak navrhoval vystěhovat Palestince do pouště kdesi v Kataru. Před prezidentskou volbou vysvětlil, že NATO nemá nepřítele, a hned navrhl: „Nepřítelem je anticivilizace táhnoucí se od severní Afriky až po Indonésii. Žijí v ní na dvě miliardy lidí a financovaná je dílem z prodeje ropy, dílem z prodeje drog.“ Aby nikdo nepochyboval dodal: „Nevěřím, že jsou umírnění muslimové a radikální muslimové. Stejně jako nevěřím, že jsou umírnění a radikální komunisté. Jsou jen muslimové a komunisté.“ Takto Kamberský připomíná Zemanovy výroky a poukazuje s dalšími příklady na to, že v nich pokračuje i jako hlava státu.

Aby Česká republika nebyla místem nenávisti

„Experti na boj s terorismem: Varujte se cejchování celých skupin obyvatel, jen tím naženete další duše do náruče teroristů. Bohužel přesně to dělá Miloš Zeman. Až v Praze vytáhne někdo kalašnikov, bude to i kvůli nevymáchaným ústům našeho prezidenta,“ varuje Kamberský v LN.

„Ne. Chlívek nemá iluze o hnutí Hamás, nepochybuje o tom, že miliony lidí chtějí vymazat Izrael z map světa a na planetě zavést kalifát. Jen připomíná: hlásáním nenávisti vůči islámu jen vháníme mladé muže do sítě džihádistů,“ píše. Protiteroristický expert z Izraele Amichaj Magen prý varuje, že i u nás mohou udeřit teroristé, a uvádí proto mnoho důvodů. „Ten nejzávažnější však ze zdvořilosti vynechal: kdyby se tak stalo, tak i kvůli prezidentovi, který z České republiky dělá zemi nenávisti,“ uzavírá v LN Kamberský.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …