Zeman se při Hovorech z Lán spletl v Ústavě

25.08.2013 21:35

Prezident Miloš Zeman opět polemizuje s Ústavou. Na státní svátek hodlá na Pražský hrad pozvat 630 hostů, nebudou ovšem mezi nimi nově zvolení poslanci. Ti ovšem patří mezi tradiční účastníky slavnostní hostiny, jak připomínají Novinky.cz.

Zeman se při Hovorech z Lán spletl v Ústavě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman v pořadu Hovory z Lán polemizoval nad tím, kdy vzniká mandát poslance. Prý se tak stane až po složení slibu. V Ústavě nicméně stojí, že mandát poslance a senátora vzniká zvolením.

„Jako bývalý předseda sněmovny jsem byl ujišťován, že mandát vzniká složením slibu. K čemu by jinak slib byl?“ stál si Zeman za svým.

Taky bych řekl, že jsem opilý, kdybych se viděl vrávorat

V rozhovoru se hlava státu také pochlubila úbytkem váhy díky dietě, kterou drží kvůli diabetu. Zemanovi se prý podařilo shodit tři kila.

„Chápu lidi, kteří, když mě vidí vrávorat, si říkají, že jsem opilý. Kdybych se viděl, tak bych to o sobě řekl také,“ připustil Zeman. Podle lékařů mu zdravotní potíže způsobují chůzi, jako by měl protézy.

Zeman se také na závěr přiznal, že nebývá svědomitým pacientem. Ačkoliv by měl omezit kouření, dopřál si po skončení pořadu doutník z dárkové krabičky, kterou obdržel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…