Zeman se sešel se šéfem Rozhlasu. Poprvé od "slavných" Hovorů

15.06.2015 19:59

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan se dnes sešel s prezidentem Milošem Zemanem. Téma schůzky Hrad nekomentoval. Uvedl jen, že se uskutečnila na žádost šéfa rozhlasu. Šlo o plánovanou návštěvu, řekl bez dalších podrobností mluvčí rozhlasu Jiří Hošna. O možném obnovení pořadu na vlnách ČRo podle něj účastníci schůzky nejednali.

Zeman se sešel se šéfem Rozhlasu. Poprvé od "slavných" Hovorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČRo Peter Duhan

"Šlo pouze o plánovanou zdvořilostní návštěvu," uvedl Hošna. Sdílnější nebyl ani mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. "Setkání na Pražském hradě se uskutečnilo na žádost pana generálního ředitele Petra Duhana. Z tohoto důvodu k tomu nemám žádný komentář," řekl.

Duhan se s hlavou státu sešel již loni v prosinci, kdy spolu probírali události kolem rozhlasových Hovorů z Lán. Prezident Zeman v nich tehdy použil vulgární výroky, za což si rozhlas od vysílací rady a Rady ČRo vysloužil upozornění na porušení zákona a kodexu ČRo.

Kvůli nesouhlasu prezidenta s předtáčením pořadu se pak jeho pravidelné rozhovory z veřejnoprávního rozhlasu přesunuly na stanici Frekvence 1.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jděte do háje, má říct občan. Herec Dušek dal návod

11:39 Jděte do háje, má říct občan. Herec Dušek dal návod

Herec Jaroslav Dušek vidí problém ve vztahu státu a občanů. Stát prý „buzeruje“ a občané se musejí p…