Zeman se v pátek setká s britským ministrem zahraničí Johnsonem

15.06.2017 10:15

Prezident Miloš Zeman se v pátek během návštěvy Velké Británie setká i s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem. Jednat budou o brexitu či bilaterálních vztazích. ČTK to dnes řekl ředitel zahraničního odboru Rudolf Jindrák. Do Londýna Zeman jede především kvůli audienci u královny Alžběty II.

Zeman se v pátek setká s britským ministrem zahraničí Johnsonem
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Boris Johnson

Od počátku se česká diplomacie snažila domluvit schůzku i s někým z britské vlády. Zájem měla především o premiérku Theresu Mayovou. S ní se ale kvůli složité povolební situaci nepodařilo setkání sjednat.

Britskou vládu tak při jednáních s českým prezidentem zastoupí Johnson. Podle Jindráka se schůzka uskuteční na závěr Zemanovy návštěvy Londýna. Mluvit by spolu měli, na rozdíl od rozhovoru s královnou, především o exekutivních tématech, tedy třeba o brexitu, česko-britských bilaterálních vztazích či o školství. Tématem budou i evropské záležitosti. Setkání by mělo trvat asi půl hodiny až 40 minut a uskuteční se na britském ministerstvu zahraničí, dodal Jindrák.

Do Buckinghamského paláce je český prezident se svou ženou Ivanou pozván na 12:00 (13:00 středoevropského letního času). Zeman poté položí květinu u památníku letecké bitvy o Anglii a v rezidenci velvyslance vyznamená válečné veterány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…