Zeman udělil třetí milost. Muži, který po mozkové příhodě vůbec nechápe, co se u soudu děje

27.09.2016 15:11

Prezident Miloš Zeman dnes udělil milost, která znamená zastavení trestního stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněný kvůli poškození mozku po cévní mozkové příhodě a duševní poruše není schopen chápat smysl trestního řízení, které je nyní přerušeno. V tiskové zprávě to dnes oznámil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Jde o třetí milost, kterou Zeman ve svém funkčním období udělil.

Zeman udělil třetí milost. Muži, který po mozkové příhodě vůbec nechápe, co se u soudu děje
Foto: ReproFoto: webtv.un.org
Popisek: Prezident Miloš Zeman v OSN

Zeman už před prezidentskými volbami uvedl, že nebude udělovat milosti s výjimkou striktně omezeného okruhu humanitárních případů. Pravomoc provádět řízení o milostech převedl v prosinci 2013 na ministra spravedlnosti, protože ji pokládá za "zbytečně monarchistický prvek" v ústavě.

První milost prezident udělil letos v únoru muži odsouzenému na tři roky za méně závažnou majetkovou trestnou činnost, který si část trestu odpykal a poté byl kvůli zdraví podmínečně propuštěn do nemocničního ošetřování.

Druhou pak v květnu, kdy omilostnil ze zdravotních důvodů odsouzeného muže. Prominul mu zbytek jednoho trestu a tři celé tresty odnětí svobody v celkové výši zhruba 29 měsíců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…