Zeman udeřil: V srpnu '68 nás zradily elity. Byli to zbabělci

21.08.2013 13:30

Z hrdinů roku 1968 se nakonec stali zbabělci. Lidem nelze vyčítat, že se podrobili, když je předtím zradily elity, včetně Alexandera Dubčeka. Řekl to ve středu prezident Miloš Zeman při návštěvě výstavy pořádané Jazzovou sekcí k 45. výročí srpna 1968.

Zeman udeřil: V srpnu '68 nás zradily elity. Byli to zbabělci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vstup vojsk Varšavské smlouvy do Československa si u budovy Českého rozhlasu v Praze připomněli představitelé státu, hlavního města i účastníci srpnových událostí roku 1968. Premiér Jiří Rusnok ocenil hrdinství lidí, kteří se postavili proti tankům. Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová v projevu přirovnala tehdejší hlasování Parlamentu o vstupu vojsk k současnému rozpuštění dolní komory. Věří ale prý, že zemi čeká jiný osud.

Vzpomínkové akce k 45. výročí invaze se zúčastnili mimo jiné místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD), primátor hlavního města Tomáš Hudeček (TOP 09), náčelník generálního štábu armády Petr Pavel a prezidentův kancléř Vratislav Mynář. Premiér Rusnok vyzdvihl hrdinství občanů, kteří mnohdy neváhali postavit se nepoměrné přesile. "Stojí za to postavit se násilí, okupaci, lži," řekl. Svět čelí mnoha hrozbám a je proto nutné "připomínat si vlastní minulost a lidi, kteří riskovali to nejcennější," dodal předseda vlády.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…