Zeman vynadal rodičům, že nechtějí, aby jejich děti pracovaly rukama

21.03.2017 11:57

Prezident Miloš Zeman zavítal při svém druhém dni cestování Olomouckým krajem do společnosti Excalibur Army ve Šternberku. „Chtěl bych blahopřát vaší firmě,“ řekl před diskuzí v souvislosti s tržbami i ziskem společnosti.

Zeman vynadal rodičům, že nechtějí, aby jejich děti pracovaly rukama
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Podle údajů, které jsem dostal, je průměrná mzda ve vaší firmě 30 tisíc korun. Tak se podívám na vaše obličeje. Někteří se rozesmáli, nevím, jestli radostí, nebo s nadějí. Doufám, že až sem přijedu příště, tak 30 tisíc bude pro všechny skupiny, nikoliv jen pro vybrané,“ podotkl a poukázal i na nízkou míru fluktuace. „Mám rád úspěšné lidi a nevážím si těch neúspěšných, kteří jen fňukají, že to nejde. Neříkej, že to nejde, řekni, že to neumíš,“ vzpomněl také na Baťovo heslo poté, co pochválil vedení společnosti.

První dotaz pak směřoval k Evropské komisi a schválené směrnici o zbraních. „Jak říkal Winston Churchill: Jen hlupák nemění svoje názory. Já jsem byl před teroristickými útoky zastáncem omezení zbraní. Změnil jsem svůj názor poté, co se tyto teroristické atentáty staly. Například v Bataclanu ve Francii by jeden pistolník mohl teroristy zneškodnit,“ připomněl útok v hudebním klubu ve Francii Zeman. Lidé by podle něj neměli chodit na porážku. 

„Nyní v USA nastoupil nový prezident Donald Trump, který se přihlásil k dodatku americké ústavy, aby občané měli právo nosit zbraň. Samozřejmě, že potřebujeme zkoušky, psychotesty. Každý člověk má právo na svoji osobní obranu,“ dodal.

Anketa

Je chyba, že Zeman nejde na pohřeb kardinála Vlka?

hlasovalo: 10654 lidí

„Podpora má být jinými formami než daňovými úlevami. Je to daňový dumping, kdy pak může firma zlenivět. Je to pak plavec, který je zvyklý na teplou vodu, a když se dostane na studenou vodu, tak skončí,“ vyjádřil následně Zeman svůj názor k tomu, jak by měly být podporovány společnosti v Česku. Podpora by se podle něj měla tak týkat především odstraňování byrokratických překážek.

Následovalo i téma školství, kdy se Zeman vyjádřil k tomu, že rodiče dětí upřednostňují gymnázia. „Produkce humanitních gymnázií často vede k tomu, že skončíte na úřadech práce, protože o vás není zájem, zatímco strojní inženýr nebo člověk, který má základní odborné vzdělání, je žádán,“ podotkl. „Nesnažte se být všichni manažery, ekonomy nebo právníky, snažte se být poctivými techniky, protože máte jistotu, že v nejprůmyslovější zemi Evropy najdete dobře placenou a zajímavou práci,“ dodal.

A co přijetí eura? „Já jsem zastánce přijetí eura a jsem odpůrcem toho, aby bylo přijímáno v současné době. Vstupem do eurozóny by čeští občané museli platit řecké dluhy. Kdyby Řecko vystoupilo z eurozóny nebo se dokázalo rekonstruovat, tak přijměme euro a ono nám to trošku pomůže,“ zmínil Zeman a řekl příměr s teplotními stupnicemi. „Euro je jeden ze způsobů měření ekonomické teploty. Když si teploměr za oknem vyměníte a místo Celsiovým měříte Fahrenheitem, teplota se nezmění. Zavedením eura se cenová a měnová hladina rovněž nezmění,“ řekl.

Řeč přišla i na amnestii. „Nikdy nevyhlásím amnestie. Amnestie je něco jako plošná milost. A milost má být vždy selektivní. Udělil jsem zatím šest milostí. A to jsou lidé, kteří trpí nevyléčitelnou nemocí. Mohu slíbit, že i v případě opětovného zvolení nikdy nevyhlásím amnestii,“ dodal.

„Jsem vrchní velitel ozbrojených sil a byl bych sám proti sobě, nebyl-li bych na ni pyšný. Jsem pyšný na to, že naši vojáci bojují v Afghánistánu proti islámským teroristům. A to, že jsem pyšný na českou armádu, vůbec neznamená, že nevidím nedostatky této armády – je mi líto, že naše armáda nakupuje velmi málo produktů naší výroby,“ řekl závěrem Zeman na dotaz, zda je pyšný na českou armádu.

Následně pak převzal dar od vedení společnosti. „Prosím, abyste mně příště dali funkční protitankovou zbraň, a já už budu vědět, proti komu ji použít,“ řekl a podepsal se do pamětní knihy firmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…