Zemane! Petr Honzejk udeřil

29.10.2019 14:14

Komentátor Hospodářských novin má za to, že přál-li prezident Miloš Zeman České republice méně nenávisti, měl by si v prvé řadě zamést před vlastním prahem.

Zemane! Petr Honzejk udeřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní ceremoniál udílení státních vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu dne 28.10.2019

Po zhlédnutí předávání státních vyznamenání dospěl komentátor Hospodářských novin k závěru, že prezident Miloš Zeman pojímá předávání státních vyznamenání jako soukromou akci. To je podle jeho názoru špatně, protože 28. říjen není svátkem několika vyvolených, ale občanů celé České republiky.

Ukazuje se, že pan prezident svůj úřad pojímá spíše poněkud monarchisticky – to je jistá forma privatizace té ceremonie,“ řekl Radiožurnálu. Vyjádřil naději, že Zemanův nástupce, ať už jím bude kdokoliv, vrátí oslavám státního svátku veřejný rozměr.

Anketa

Vnímáte zdraví prezidenta Zemana jako problém?

19%
81%
hlasovalo: 12735 lidí

Oproti předchozím letům Zeman přinesl kratší projev, Honzejk spočítal, že se tentokrát Zeman dostal pod tisíc slov, ale byla to slova smířlivější, než si pamatujeme z let dřívějších. Nakonec dokonce popřál České republice méně nenávisti.

„Pak je ovšem otázka, proč nezačne u sebe a nepozve na ceremoniál všechny včetně svých deklarovaných odpůrců, kteří jsou v příslušných ústavních funkcích, to by asi potom mělo větší váhu,“ konstatoval komentátor.

Poznamenal také, že i přes rekondiční pobyt prezidenta Zemana v nemocnici bylo patrné, že na tom hlava státu není právě nejlépe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…